Foto: Sadursme.lv
Ceturtdienas vakarā, 31. augustā, kāds autovadītājs video iemūžinājis spēcīgo negaisu Latgalē – braucot pa autoceļu A13 (Rēzekne – Daugavpils) viņa acu priekšā uz ceļa braucamās daļas spēcīgā vēja dēļ gāzās koki.

Kā redzams video, vairāki automobiļi brauc pa autoceļu, bet pēkšņi uz šosejas apgriežas – priekšā ceļu aizšķērsojis kritis koks. Tomēr braucot arī pretējā virzienā no "elles" neizdevās aizbēgt – koki acu priekšā krita arī tālāk ceļa posmā.

Šajā A13 autoceļa posmā – no 83. līdz 85. kilometram – bija satiksme bija bloķēta trīs stundas, informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Ceturtdienas vakaram Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs bija izsludinājis oranžo brīdinājumu. Tas nozīmē, ka lietusgāzes var izraisīt strauju ūdens līmeņa celšanos un teritorijas applūšanu, bet nolauzti koku zari un nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Laikapstākļi var bojāt īpašumus, traucēt sabiedriskā transporta kustību un āra aktivitātes. Oranžā brīdinājuma laikā iedzīvotājiem ieteicams patvērumu meklēt slēgtās telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!