Piektdien no rīta, ap pulksten 8, Rīgā kāds aculiecinieks novērojis dīvainu skatu – pa Raiņa bulvāra ietvi traucas uzkopšanas darbu traktors acīmredzami lielā ātrumā un ar lapu pūtēju ietves gružus pūš virsū garāmgājējiem.

Portāls "Delfi" sazinājās ar "Rīgas Dārzi un parki", kas atzina, ka tas ir SIA "Rīgas Meži" traktors, kuru vadījis tās darbinieks.

Visi uzņēmuma transportlīdzekļi ir aprīkoti ar GPS jeb globālās pozicionēšanas sistēmu, kas ļauj noteikt konkrētā spēkrata atrašanās vietu un pārvietošanās ātrumu konkrētajā laikā.

"Jau tuvākajā laikā gadījumu detalizēti pārbaudīsim: kā minētā spēkrata GPS informāciju, tā arī aculiecinieka fiksēto video materiālu. Pēc pārbaudes veikšanas situācija tiks pārrunāta ar konkrētā traktora vadītāju un citiem tehniskā dienesta darbiniekiem," norāda "Rīgas Meži" sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Ieva Bērziņa.

"Konkrētajam gadījumam uzņēmums pievērsīs īpašu uzmanību, jo tas noticis uz ietves, pa kuru pārvietojas mazāk aizsargātie satiksmes dalībnieki – gājēji. "Rīgas Meži" ikdienā pievērš lielu uzmanību ikviena darbinieka rīcībai," uzsver Bērziņa.

"Rīgas Meži" apzinās, ka gājēji konkrētajā situācijā varēja būt apdraudēti, tādēļ uzņēmums atvainojas par sava darbinieka rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!