Foto: Belta

Minskas traktoru rūpnīca uz Krievijas pilsētā Jekaterinburgā pašlaik notiekošo rūpniecības izstādi "Innoprom-2023" atvedusi sacīkšu automobiļa prototipu, kas izgatavots no traktoru detaļām. Izstrādātāji norāda, ka sacīkšu auto prototips paredzēts braukšanas ātrumam līdz 320 km/h, tomēr patiesībā tas ir vien makets.

Lai arī traktoru rūpnīcas pārstāvji uzskata, ka ar tamlīdzīgu prototipu būtu iespējams braukt ātrumā līdz 320 km/h, tomēr attēlos redzamie šķībo metāla lokšņu spoileri un bezceļu braukšanai pielāgotās riepas par tādām spējām gan neliecina. Turklāt vērīgākie blogeri nofilmējuši, ka šim sacīkšu bolīdam nav nedz motora, nedz grīdas un pat ne pedāļu.

Šis "Belarus Tractors" sacīkšu auto prototips tika izstrādāts vēl pirms vairākiem gadiem, tomēr eksponēšanai uz Krieviju bija atvests pirmo reizi. Betmobili atgādinošā spēkrata izstieptā virsbūves priekšdaļa, riteņu diski un riepas ir no Minskas rūpnīcas sērijveida traktoru modeļiem.

Prezentācijas laikā traktoru rūpnīcas pārstāvji neatklāja nekādus šī prototipa tehniskos parametrus, vien norādīja, ka tas paredzēts braukšanai ar ātrumu līdz 320 km/h, kas būtībā atbilst superauto un pat F-1 bolīdu līgai. Jau iepriekšminēto konstrukcijas īpatnību dēļ pat ļoti jaudīga motora gadījumā tāds apgalvojums būtu apšaubāms.

Ar šo super-traktoru vēlējās izbraukt izstādi apmeklējušais Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins, tomēr baltkrievu uzņēmuma pārstāvji godīgi atzina, ka tas nedarbojas un ir vienkārši makets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!