Foto: AP/Scanpix/LETA

Šarls Leklērs no "Ferrari" vienības piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Azerbaidžānas "Grand Prix" kvalifikācijā, apsteidzot pasaules čempionu nīderlandieti Maksu Verstapenu.

Pēc vienīgā treniņa kvalifikācijā svētdienas sacensībām uzvarēja Leklērs, noslēdzošajā sesijā apli veicot minūtē un 40,203 sekundēs.

Viņam blakus svētdien sacensības uzsāks Verstapens, kurš atpalika 0,188 sekundes. Viņa komandas biedrs Serhio Peress startēs no trešās vietas, ātrākā laika autoram zaudējot 0,292 sekundes.

Trešajā kvalifikācijas sesijā Leklērs aizvadīja sīvu spēkošanos ar Verstapenu. Sākumā viņi pat uzstādīja identiskus apļa laikus, taču priekšroka bija nīderlandietim, jo to viņš paveica ātrāk. Tiesa, pēc tam "Ferrari" braucējs uzlaboja savu rezultātu un svinēja savu pirmo uzvaru kvalifikācijā šosezon.

Ceturtais finišēja Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss (1:41,016), piektais - pasaules eksčempions brits Luiss Hamiltons (1:41,177) un sestais - vēl viens bijušais pasaules čempions spānis Fernando Alonso (1:41,253).

Tikai 11. pozīcijā bija "Mercedes" braucējs Džordžs Rasels.

Vienīgajā piektdienas treniņā pirms kvalifikācijas sacensībām ātrāko laiku uzrādīja Verstapens, kurš apli veica minūtē un 42,315 sekundēs.

Sestdiena tiks veltīta sprintam, vispirms pilotiem sacenšoties 100 kilometru sprinta kvalifikācijā, bet pēc tam - sprinta sacensībās.

Šis būs pirmais no sešiem šīs sezonas sprintiem, kas ir divreiz vairāk nekā 2021. un 2022.gadā.

Azerbaidžānas "Grand Prix" norisināsies svētdien.

Divās no trim sacensībām šosezon uzvarējušajam Verstapenam kopvērtējumā ir 69 punkti, otrais ar 54 punktiem ir Peress, bet trešais ar 45 punktiem - Alonso.

Konstruktoru kausā "Red Bull" iekrājusi 123 punktus, "Aston Martin" un "Mercedes" - attiecīgi 65 un 56 punktus.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 23 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!