Foto: Publicitātes foto

Vācijā uzsākta pilnībā elektriskā "Audi e-tron GT" sērijveida ražošana, kaut gan modeļa pasaules pirmizrāde ir gaidāma vien nākamā gada sākumā. Visā automobiļu ražošanas procesā tiek taupīti resursi – netiek izmantots ne papīrs, ne iepakojumi, tāpat arī alumīnija un polimēra pārpalikumi tiek nosūtīti piegādātājiem otrreizējai izmantošanai. Pirmo reizi "Audi" vēsturē automobiļa modelis ir izplānots bez fiziska prototipa.

Ne vien "Gran Turismo" piedziņas koncepts ir ilgtspējīgs, bet arī viss ražošanas process "Böllinger Höfe" rūpnīcā ir oglekļa emisiju neitrāls. Tas ir viens no "Audi" soļiem ceļā uz CO2 neitrālām ražotnēm visā pasaulē līdz 2025. gadam.

"E-tron GT" ir pirmais "Audi" modelis, kura ražošana ir plānota bez jebkādu fizisku prototipu izmantošanas. Visas montāžas secības ir pārbaudītas virtuāli, izmantojot uzņēmumā izstrādātu programmatūru un virtuālās realitātes pielietojumus, un tagad tiek izmantotas praksē sērijveida ražošanā.

Pilnībā elektriskais "Gran Turismo" pasūtījumiem būs pieejams neilgi pēc modeļa pasaules pirmizrādes nākamā gada sākumā.

"Audi e-tron GT" kā koncepts tika prezentēts pirms diviem gadiem Losandželosas autoizstādē. 4,9 metrus garajam automobilim ir četras durvis un četras sēdvietas. Neraksturīgi "Gran Turismo" modeļiem "Audi e-tron GT" konceptauto piedāvā divus bagāžas nodalījumus. Ar kompakto elektrodzinēju tiek pilnībā izmantotas elektriskā automobiļa priekšrocības – aizmugurē pieejams 450 litru ietilpīgs bagāžas nodalījums, bet zem priekšējā pārsega ir vēl papildu vieta ar 100 litru ietilpību.

590 ZS jaudīgais "Audi e-tron GT" konceptauto ir iespaidīgs pieteikums elektriskās piedziņas automobilim. Atsevišķi elektromotori ir novietoti gan pie priekšējās, gan aizmugurējās ass. Jaunajam "Audi e-tron GT" konceptauto ir elektriskā "quattro" pilnpiedziņa. Plānots, ka automobilis spēs paātrināties no vietas līdz 100 km/h aptuveni 3,5 sekundēs, nodrošinot ātrumu 200 km/h vien 12 sekunžu laikā. Maksimālais ātrums ir 240 km/h. Šim konceptauto plānotā distance, ko var veikt ar pilnu uzlādi, WLTP ciklā pārsniegs 400 kilometrus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!