Foto: DELFI

Kompānija "Hyundai" parādījusi savu vismazāko hečbeku "i10", kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks parādīts drīzumā notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. "Hyundai i10" ir izstrādāts speciāli Eiropas tirgum, kur arī tiks ražots.

Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais "Hyundai i10" ieguvis sportiskāka veidola dizainu un kļuvis gabarītos nedaudz lielāks, kamēr riteņu garenbāze ir palikusi tāda pati. Bagāžas nodalījuma tilpums šim mazajam hečbekam ir 252 litri.

"Hyundai i10" salonā ir uzstādīts astoņu collu ekrāns, kas savienots vienā blokā ar mērinstrumentu paneli. Šī multimediju sistēma atbalsta arī "Android Auto" un "Apple CarPlay" saskarni.

Vēl šī modeļa pircējiem būs pieejams bezvadu uzlādes paliktnis, videonovērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, braukšanas joslā automātiskās noturēšanas sistēma u.c.

Sākotnēji jaunais "Hyundai i10" būs pieejams ar kādu no diviem motoriem – viena litra (67 ZS) un 1,2 litru četrcilindru agregātu ar 84 ZS. Abos gadījumos tas ir sajūdzams vai nu ar piecpakāpju manuālo, vai hidraulisko (automatizēto) pārnesumkārbu.

Interesanti, ka "Eco" versijā tas būs pieejams ar 14 collu riteņu diskiem, kas mūsdienu jaunajiem auto ir patiess retums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!