Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" oficiāli atklājusi hibrīda versiju jaunās paaudzes "Range Rover" un "Range Rover Sport" apvidus automobiļiem. Plašākai sabiedrībai šīs modifikācijas spēkrati tiks parādīti septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē.

Abi modeļi iegūs vienādu hibrīda spēka agregātu, kas apvieno tŗislitru, sešcilindru dīzeļdzinēju ar 292 zirgspēku jaudu, elektromotoru ar 48 ZS, litija jonu akumulatoru komplektu un astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Elektromotors un akumulatori, kas atrodas grīdā, sver 120 kilogramu. No vietas līdz 100 km/h hibrīda "Range Rover" paātrinās 6,9 sekundēs, bet "Sport" modelis – 6,7 sekundēs (tas ir par pussekundi ātrāk nekā šo modeļu standarta versija tikai ar 292 ZS dīzeļdzinēju). Maksimālais braukšanas ātrums sasniedz līdz 225 km/h.

Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 7,6 litri dīzeļa uz 100 km. Ar ātrumu līdz 50 km/h hibrīda apvidus automobilis tikai ar elektroenerģiju būs spējīgs nobraukt līdz 1,6 kilometru distanci.

Lai pierādītu, ka hibrīda "Range Rover" saglabā modeļa kvalitatīvās īpašības, "Land Rover" šos spēkratus sūtīs ekspedīcijā no Lielbritānijas uz Mumbaju, Indijā. Tādējādi hibrīda "Range Rover" nobrauks aptuveni 16 tūkstoš kilometru distanci, šķērsojot 12 valstu teritorijas. Plānots, ka ekspedīcija noslēgsies 15. oktobrī.

Lielbritānijā hibrīda "Range Rover" un "Range Rover Sport" varēs pasūtināt no 10. septembra. Pirmie klienti savus spēkratus saņems nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!