Foto: Publicitātes foto

Jaunais "Toyota Proace City Electric" iezīmē ievērojamu "Toyota Professional" elektrificēto vieglo komercautomobiļu (LCV) un pasažieru transporta klāsta paplašināšanu. Jaunie modeļi Latvijas tirgū ieradīsies 2022. gadā.

Jaunā modeļu saime klientiem piedāvās plašas izvēles iespējas: kravas furgonus un piecu līdz septiņu sēdvietu "Verso" pasažieru transportu ar standarta (4,4 m) vai pagarināto (4,75) riteņu bāzi. Ar "Proace Electric" un "Proace Verso Electric" vidējās kravnesības furgonu un pasažieru transportu "Toyota" nostiprina uzņēmuma pozīcijas transportlīdzekļu elektrifikācijā.

Jaunie modeļi nezaudē praktiskumu, jo elektrisko versiju (EV) kravas ietilpība ir tāda pati kā "Proace City" modeļiem – līdz 4,4 m3, turklāt tie nodrošina līdz 800 kg lielu kravnesību un spēj vilkt 750 kg piekabi.

Visi "Proace City Electric" modeļi ir aprīkoti ar 136 ZS (100 kW) elektromotoru, kas vilkmi novada uz priekšējiem riteņiem. Spēka agregāts ietver litija jonu akumulatoru, kā arī integrētu līdzstrāvas (DC/DC) lādētāju/pārveidotāju.

Litija jonu akumulators atrodas zem kravas nodalījuma grīdas, neietekmējot kravas nodalījuma ietilpību. Ar 216 šūnām 18 moduļos tā ietilpība ir 50 kWh. Ar to pietiek, lai nobrauktu 260 līdz 280 kilometrus (WLTP ciklā) un nodrošinātu maksimālo braukšanas ātrumu 135 km/h.

"Proace City Electric" palīdzēs "Toyota" sasniegt tās mērķi līdz 2025. gadam Eiropā piedāvāt tādu produktu klāstu, kurā vairāk nekā 10% modeļu rada nulli izmešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!