Foto: Publicitātes attēli

Vācijas pilsētā Magdeburgā bāzētā kompānija "Partisan Motors" paziņojusi, ka skaitā ierobežotā sērijā izgatavos unikālus "Lada 4x4" jeb "Ņiva" apvidus automobiļus, kas veltīti VAZ piecdesmit gadu jubilejai. Vācijā tiks izgatavoti 50 šī modeļa apvidnieki, no kuriem katrs maksās 19 990 eiro, kas ir trīskārt dārgāk nekā "Ņiva" cena dzimtajā Krievijā.

Eiropas tirgū vāciešu izgatavotā "Ņiva" būs pieejama ar "Lada 50th Anniversary Limited Edition" nosaukumu. No Krievijā ražotā standarta modeļa tā atšķirsies ar agresīvāka veidola buferiem, bezceļu braukšanai piemērotām "BFGoodrich" riepām, jumta reliņiem, kā arī riteņu arku un sliekšņu dekoratīvajām plastmasas uzlikām.

Turklāt vācu pārveidotās "Ņivas" interjers būs pāršūts ar ādu, ko piegādā vācu kompānija "M.E. Bitter Automotive GmbH". Katrs no šiem limitētās sērijas "Ņiva" apvidniekiem iegūs plāksnīti ar individuālo kārtas numuru un sertifikātu par autentiskumu.

Interesanti, ka vāciešu projektā piedalīsies arī "VAZ-2110" galvenais dizainers Vladimirs Jarcevs, kuram šobrīd pieder sava dizaina studija Eiropā.

Atgādinām, ka "AvtoVAZ" šogad pameta Eiropas tirgu un pātrauca "Lada 4x4" un "Vesta" modeļu piegādes. Atsevišķi krievu automobiļu cienītāji Rietumeiropā pat publicēja petīcijas internetā, aicinot sabiedrību parakstīties par vismaz "Ņiva" modeļa piegāžu atjaunošanu.

"Ņiva" apvidus automobilis bez būtiskām izmaiņām tiek ražots vēl no 1977. gada, un Rietumeiropā tā cena bija no 11 990 eiro. Šī gada pirmajos četros mēnešos Eiropā "Lada 4x4" tika pārdota 625 eksemplāros. Eiropas tirgū "Ņiva" bija pieejama ar tādu pašu motoru, kā Krievijā – 83 zirgspēku 1,7 litru benzīna dzinēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!