Foto: Publicitātes foto

Zviedru autoražotājs "Volvo" atjauninājis savu lielāko apvidus automobili "XC90". Tā modernizācijā uzmanība pamatā koncentrēta uz salona atsvaidzināšanu, vienlaikus papildinot tā klasisko ārējo dizainu ar jauniem diskiem, virsbūves krāsu variantiem un modernizētu radiatora režģi.

"XC90" ar "Volvo" pašu izstrādāto platformu, piedziņas sistēmu un drošības tehnoloģijām iezīmēja "Volvo Cars" operacionālās un finansiālās atjaunināšanas sākumpunktu. "Volvo" zīmols šajā modelī iepazīstināja ar jauno priekšdaļas dizainu, kas izceļas ar "Tora āmura" formas priekšējiem lukturiem un "peldošo" radiatora režģi, vienlaikus ieviešot "Scalable Product Architecture" (SPA) platformu un jauno salona dizainu, kas tagad sastopams visos jaunajos 90. un 60. sērijas modeļos.

Patiesībā kopš "XC90" izlaides sākuma 2014. gadā uzņēmums nevienu brīdi nebija pārtraucis tā pilnveidošanu. Pēdējo gadu laikā zem "XC90" metāla virsbūves neuzkrītoši ieviesti vairāki jauninājumi un uzlabojumi.

Novatoriskākās tehnoloģijas un inovācijas, kuras no 2015. līdz 2019. gadam tika ieviestas citos "Volvo" 90. un 60. sērijas modeļos, tagad sasniegušas arī "XC90".

"Salīdzinot 2014. gadā ieviesto "XC90" ar šodienas modeli, ievērosiet, ka šim automobilim mēs esam veikuši tikai nelielas ārējās korekcijas un uzlabojumus," sacīja "Volvo Cars" 90. sērijas attīstības vadītājs Aleksandrs Petrofskis. "Taču, ielūkojoties salonā un zem motora pārsega, varam apgalvot, ka mūsu atjauninātais "XC90" ir vismodernākais auto, kādu jebkad esam laiduši tirgū."

Daudzpusības raksturīga iezīme – 2020. modeļa gada "XC90" varat pasūtīt ar atšķirīgu sēdvietu izvietojumu. No četru sēdvietu varianta "Excellence" un septiņu sēdvietu ģimenes SUV līdz pilnīgi jaunajai sešu sēdvietu konfigurācijai – "XC90" ir pieejams ar jebkuru sēdvietu skaitu, kas vislabāk atbilst lietotāju vēlmēm un dzīvesveidam. Papildu individualizācijai pieejami jauni diski, virsbūves krāsas, kā arī jauni salona materiāli, tostarp vilnas audums.

Aktīvās drošības tehnoloģiju ziņā "XC90" tagad asistē autovadītājam, ar sistēmas "City Safety" un "Blind Spot Information" palīdzību pārņemot automobiļa stūrēšanu. Sistēma "City Safety" ir ar automātiskās bremzēšanas funkciju "Autobrake", kas spēj atpazīt gājējus, velosipēdistus un lielus dzīvniekus. "XC60" ieviestā sistēma "Oncoming Lane Mitigation" tagad ir pieejama arī "XC90", savukārt tehnoloģija "Cross Traffic Alert" tagad nodrošina arī automātisko bremzēšanu.

Savulaik "XC90" bija pirmais "Volvo" modelis ar integrētu sistēmu "Apple Carplay", bet tagad tas ir saderīgs arī ar "Android Auto". Pēdējo gadu laikā informatīvi izklaidējošā sistēma "Sensus" ir piedzīvojusi vairākus atjauninājumus, un tie visi ir ieviesti "XC90". "XC90" ir integrēts arī mūzikas straumēšanas pakalpojums "Spotify".

2020. modeļa gada "XC90" ražošana sāksies maijā, Torslandas rūpnīcā Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!