Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) braucējs Alekss Albons (attēlā) atklājis, ka Brazīlijā notikušajā avārijā, kurā viņš zaudēja iespēju pacīnīties par pjedestālu, Lūiss Hamiltons nav vienīgais, kurš būtu jāvaino.

Londonā dzimušais Albons ceturtdien medijiem atklāja, ka viņš nevaino seškārtējo pasaules čempionu notikušajā avārijā, kas braucējam, iespējams, maksāja pirmo pjedestālu karjerā.

"Lūisam nebūtu jāuzņemas visa vaina," teica Albons, kurš atklāja, ka Hamiltons viņam pēc atgadījuma nosūtījis vēstuli, kurā paskaidro savu redzējumu par notikušo. "Es vienmēr varu rīkoties citādāk, lai izvairītos no šādām situācijām, taču bija patīkami saņemt vēstuli no viņa."

"Hamiltons man atrakstīja pāris ziņas, tāpēc viss šobrīd ir kārtībā."

Hamiltons Brazīlijas posmā finišēja trešajā vietā, bet vēlāk saņēma sodu un tika klasificēts kā septītais. Lielbritānijas braucējs atzina savu vainu, pieņēma sodu un atvainojās Albonam, kuram tā bija pirmā reize, finišējot ārpus labāko desmitnieka kopš viņš pievienojās "Red Bull" komandai.

"Tobrīd biju ļoti vīlies, bet, atskatoties uz šīm sacensībām, secinu, ka tā bija laba nedēļas nogale," atklāja Albons. "Tā bija viena no pirmajām reizēm kopš Meksikas posma, kad varēju cīnīties ar vadošajiem braucējiem, tāpēc saskatu vairāk pozitīvo, nevis negatīvo."

Albons sezonas vidū no "Toro Rosso" komandas tika pacelts uz vadošo vienību "Red Bull", bet iepriekš šomēnes "Red Bull" paziņoja, ka Makss Verstapens nākamgad brauks kopā tieši ar Albonu.

Šajā nedēļas nogalē Abū Dabī norisināsies pēdējais, 21. posms šosezon, tomēr jau tagad ir zināms, ka par sezonas uzvarētāju kļuvis "Mercedes" braucējs Hamiltons.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 14 no 20 posmiem, trīs uzvaras ir Verstapenam, divas Šarlam Leklēram, bet viens panākums ir Sebastjanam Fetelam.

Kopvērtējumā pēc 20 posmiem līderis ar 387 punktiem ir Hamiltons, bet otrais ar 314 punktiem ir soms Valteri Botass. Tālāk ar 260 punktiem ir Verstapens, ceturto vietu ar 249 punktiem ieņem Leklērs, bet piektais ar 230 punktiem ir Fetels.

Zīmīgi, ka "Mercedes" komanda kļuvusi par pirmo vienību, kas sešus gadus pēc kārtas uzvarējusi Konstruktoru kausā un tikusi pie titula individuālajā ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!