Latvijas autobraucējs Jānis Baumanis svētdien izcīnīja ceturto vietu prestižajā "SuperCar" klasē pasaules rallijkrosa ("WorldRX") čempionāta devītajā posmā, kas risinājās Barselonā.

"Austria" komandas pārstāvis Baumanis pēc starta izvirzījās piektajā pozīcijā, bet otrā apļa sākumā izvēlējās izmantot savu "Džokera" apli. Tiesa, turpinājumā latvietim neizdevās pakāpties augstāk un pacīnīties par pirmo trijnieku. Finālā uzvarēja Matiass Ekstroms, otrais finišēja Timijs Hansens, bet trešajā vietā ierindojās Jūhans Kristofersons, tādējādi uz goda pjedestāla kāpa tikai Zviedrijas piloti. Tiesa, pēc tam Kristofersonam tika anulēta trešā vieta, kas piešķirta Baumaņa komandas biedram Timuram Timerzjanovam, bet latvietis pacēlās uz ceturto vietu.

Baumanis pēc kvalifikācijas ieņēma astoto vietu, tādējādi iekļūstot pusfinālā, kur finišēja trešais, bet viņa tautietis Reinis Nitišs, kurš šajā posmā ir atgriezies "Olsbergs MSE" komandā, bija 13. pozīcijā, kā pirmais paliekot aiz strīpas iekļūšanai pusfinālā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 204 punktiem ir Ekstroms, kuram 10 punktus zaudē norvēģis Peters Solbergs. Savukārt trešais ar 178 punktiem ir Jūhans Kristofersons. Tikmēr J.Baumanis ar 75 punktiem pakāpies uz desmito pozīciju, bet Nitišs ar 39 punktiem saglabā 15. vietu.

Kā zināms, Nitišs pēc abpusējas vienošanās lauza līgumu ar "All-Inkl.com" komandu, kurā viņš šosezon startēja pirmajos astoņos posmos, pēdējās sacensības aizvadot septembra sākumā Francijā, kur negaidīti ieņēma piekto vietu, kas ir viņa šīs sezonas labākais rezultāts.

Nākamais pasaules čempionāta posms rallijkrosā oktobra sākumā notiks Biķernieku trasē, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!