Foto: F64
Norvēģu rallijkrosa braucējs Andreass Bakeruds svētdien Biķernieku trasē piedzīvotajā avārijā nav cietis un ticis sveiki ar izbīli.

Svētdien, 20. septembrī, pasaules rallijkrosa čempionāta posmā “Neste World RX of Rīga” pusfinālā vienā no braucieniem pēdējā aplī Bakeruds cīnījās par trešo vietu un ceļazīmi uz finālu ar vācieti Timo Šeideru. Šeiders pretinieku izspieda no trases, bet Bakeruds ietriecās drošības barjerās. Norvēģu braucējs savu “Renault” mašīnu atstāja ar mediķu palīdzību un tika aizvests slimnīcu, lai veiktu pārbaudes. Savukārt Šeiders netika pielaists finālam.

Vēlāk gan sacensību rīkotāji, gan Bakeruda pārstāvētā komanda GCKRX paziņoja, ka ar sportistu ir viss kārtībā. GCKRX komanda paziņojumu ilustrēja ar fotogrāfiju, kur Bakeruds redzams atstājot Neatliekamās medicīnas klīniku Gaiļezerā.

Ziņots, ka svētdien notikušajā posmā Biķerniekos “World RX” trīs kvalifikācijas braucienos Nitišs palika 13. vietā, trīs punktus atpaliekot no vietas pusfinālā. Līdz ar to latvietis ar “Škoda Fabia EVO RX” nespēja atkārtot sestdien paveikto, iekļūstot pusfinālā.

Finālā uzvaru izcīnīja Matiass Ekstroms, kurš apsteidza savu tiešo konkurentu kopvērtējumā Johanu Kristofersonu. Trešo vietu ieguva Ekstroma komandas biedrs Robins Larsons.

Savukārt “Project E” klasē Latvijas braucējs Jānis Baumanis ar savu “Ford” automašīnu četros kvalifikācijas braucienos zaudēja Sirilam Reimonam, kurš startēja ar “Citroen”. Arī finālā francūzis bija ātrāks, un Baumanis guva otro vietu četru mašīnu kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!