Latvijas autosportists Konstantīns Calko aizvadītajā nedēļas nogalē, svinot dubultuzvaru "Radical Masters Euroseries" otrajā posmā Francijā, Pola Rikāra trasē, izvirzījies vadībā šā seriāla kopvērtējumā.

Kvalifikācijas braucienos, kas notika lietus un miglas apstākļos, Calko izcīnīja otro un septīto starta pozīciju.

Slikto laika apstākļu dēļ pirmo sacīkšu starts tika pārcelts par sešām stundām un pirmajās 50 minūšu ilgajās sacīkstēs, kas tika aizvadītas pa slapju trasi, Konstantīns triumfēja ļoti pārliecinoši, esot vadībā visu sacīkšu laiku un tuvāko sekotāju brazīlieti Viktoru Korea apsteidzot par vairāk kā 20 sekundēm. "Startā saskrējās pirmās un trešās starta vietas īpašnieki, kā rezultātā es izvirzījos vadībā un noturēju savu pārsvaru līdz pat finišam. Protams, esmu ļoti priecīgs – šī bija mana pirmā uzvara "Masters" klasē," stāsta Konstantīns Calko.

Arī otrās sacīkstes nākamajā dienā norisinājās slapjā trasē. "Bijām uzlikuši jaunas lietus riepas, kuras sacīkšu pirmajā daļā centos iesildīt, tāpēc trešajā aplī sanāca izslīdēt no trases un pazaudēt vairākas pozīcijas, taču pēc pitstopa sāku lēnām kāpt uz augšu", stāsta Konstantīns.

Pēc tam, kad avārijas rezultātā trasē izbrauca drošības mašīna, Konstantīns Calko jau atradās ceturtajā pozīcijā un viņam tieši priekšā bija Korea. Konstantīnam veicot apdzīšanas manevru, abi dalībnieki saskrējās, kā rezultātā Calko izslīdēja no trases un atkrita uz sesto pozīciju. Taču jau pēc pāris apļiem viņš atradās trešajā pozīcijā, aiz sacīkšu līderiem, kurus apdzina vienā līkumā un finišēja ar 10 sekunžu pārsvaru. Otro vietu šajās sacīkstēs izcīnīja braucēju komanda no Lielbritānijas - Tonijs Velss/Džeimss Litldžons. Konstantīna Calko tuvākais sekotājs kopvērtējumā - Viktors Korea - šajās sacīkstēs finišēja septītais.

"Protams, vēl neesmu 100% pārliecināts par sevi. Gaidu trešo posmu, kurā vēlos pieradīt, ka šīs uzvaras nebija tikai nejaušība," sola Kontantīns Calko.

Pēc aizvadītajiem diviem posmiem, Konstantīns Calko ir "Master" klases kopvērtējuma līderis. Kopā "Radical Masters Euroseries" seriālā šogad paredzēti seši posmi. Nākamais posms norisināsies no 13. līdz 14. jūlijam Silverstonas trasē Lielbritānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!