Foto: Rihards Baumanis

2015.gada Eiropas čempiona rallijkrosā Jānis Baumanis pagarinās šo sezonu par vēl vienu sacīksti - latviešu pilots ir panācis vienošanos ar pieredzējušā austriešu braucēja Manfrēda Štola komandu "World RX Team Austria" par startu pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") sezonas noslēdzošajā posmā Argentīnā "Supercar" klases ieskaitē, portālam "Delfi" apstiprināja sportists.

Jānis Baumanis ar "Supercar" klases mašīnu "Team Hansen" attīstības programmas ietvaros šogad jau startējis trijos "World RX" posmos. Augstāko rezultātu ar visjaudīgāko automašīnu Latvijas sportists uzrādīja Norvēģijas posmā, kurā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta ieskaitē "Supercar" klasē.

Kā zināms, šāgada Eiropas rallijkrosa čempionāts ("Euro RX") noslēdzās oktobrī ar posmu Itālijā, Frančakortas trasē, kur titulu sev nodrošināja Jānis Baumanis, kļūstot par otru Latvijas sportistu pēc Reiņa Nitiša, kam izdevies triumfēt šajā rallijkrosa seriālā.

Argentīnas sacīkste ir pēdējais, 13., posms šāgada pasaules rallijkrosa čempionātā. Tā risināsies no 27. līdz 29. novembrim.

Kā zināms, pērn Argentīnā Reinis Nitišs nodrošināja sev bronzas medaļu "World RX" sezonas vērtējumā, kas pagaidām ir Latvijas autosportistu augstākais panākums pasaules mērogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!