Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas šogad sagaida spraigāko cīņu ar "Ferrari" komandu, kāda iepriekš bijusi.

Pašlaik 34 gadus vecais Hamiltons pērn "Mercedes" komandas sastāvā jau piekto reizi tika kronēts par pasaules čempionu. Līdz ar to viņš kļuvis par trešo pilotu vēsturē, kurš spējis F-1 čempionātā gūt vismaz piecus titulus.

Jaunā F-1 sezona sāksies šajā nedēļas nogalē Austrālijā, turklāt tieši "Ferrari" pirmssezonas testos uzrādīja labākos laikus, lai gan tiek prognozēts, ka pēdējo gadu labākā komanda "Mercedes" tajos nedemonstrēja patieso spēku.

"Šogad sagaidīsim smagāko cīņu ar "Ferrari", kāda bijusi," uzskata Hamiltons, kura pārstāvētā "Mercedes" komanda jau piecus gadus pēc kārtas uzvarējusi gan pilotu, gan Konstruktoru kausa ieskaitē. "Mums vēl joprojām ir labākā iespējamā komanda. Mums ir nepieciešamā pieredze, turklāt nav nekāda sakritība, ka tieši mēs šobrīd esam pasaules čempioni."

Hamiltons Austrālijā līdz šim uzvarējis divas reizes – 2008. un 2015. gadā.

"Tomēr man kā braucējam vēl ir jāsaprot, kā es varu uzlabot savu sniegumu. Uz to man pagaidām nav konkrētas atbildes," neslēpa Hamiltons.

Šosezon F-1 čempionātā būs 21 posms, pēdējam notiekot 1. decembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!