Foto: Ferrari
Pirmo reizi šosezon kāds ir pārspējis "Mercedes" komandas pilotus brīvajos treniņos - Ķīnas "Grand Prix" posma piektdienas otrajā sesijā ātrāko apļa laiku uzrādīja abi "Ferrari" piloti Kimi Raikonens un Sebastjans Fetels.

Niko Rosbergs un Lūiss Hamiltons (abi - "Mercedes") bija attiecīgi trešais un ceturtais ātrākie.

Otrajā sesijā trasē izbrauca 21 pilots - boksos palika Kevins Magnusens ("Renault"), jo komanda turpināja meklēt cēloni tehniskajām problēmām, kas viņa bolīdu piemeklēja pirmajā sesijā. Tikai četrus apļus veica meksikānis Esvetans Gutjeress ("Haas"), kura formulai aizdegās bremzes.

Sesijā piedalījās arī Fernando ALonso ("McLaren"), kas nozīmē, ka viņa veselības stāvoklis pēc atkārtotas medicīniskās pārbaudes atzīts par labu esam, lai spāņu pilots drīkstētu piedalīties Ķīnas "Grand Prix" kvalifikācijā un sacīkstē.

Pirmajos brīvajos treniņos ātrākais bija F-1 čempionāta līderis Niko Rosbergs ("Mercedes"), apsteidzot savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu.

Pirmā treniņu sesija divreiz tika pārtraukta ar sarkanajiem karogiem - pirmoreiz savu bolīdu nenovaldīja Felipe Masa ("Williams"), iebraucot drošības joslā un pieberot trasi ar oļiem un mašīnas atlūzām. Otrreiz sesiju apturēja Kevina Magnusena ("Renault") dēļ, kuru piemeklēja problēmas ar aizmugurējo riepu.

Arī ātrākajiem braucējiem treniņu sesija nepagāja bez problēmām - Hamiltons divreiz sagriezās, bet Rosberga bolīdam sesijas beigās sākās problēmas ar dzinēju, tomēr viņiem izdevās uzrādīt labākos apļa laikus. Tuvākie sekotāji bija Sebastjans Fetels ("Ferrari") un Daniels Rikjardo ("Red Bull").

Bez apļa laika palika tikai Masa, Magnusens un Estevans Gutjeress ("Haas"), kurš pēc nobrauktiem diviem apļiem atgriezās komandas garāžā elektrikas problēmu dēļ.

Fernando Alonso pirmajā brīvo treniņu sesijā veica 11 apļus, uzrādot 12. labāko laiku, un par diskomfortu nesūdzējās. Kā ziņojām, mediķu atļauju piedalīties Ķīnas "Grand Prix" spāņu pilots saņēma dienu pirms posma sākuma ar noteikumu, ka pēc brīvajiem treniņiem viņam ir vēlreiz jāatrādās ārstiem, kas lems, vai Alonso var startēt kvalifikācijā un sacīkstē. Kā zināms, sezonas pirmajā posmā Austrālijā Alonso piedzīvoja smagu avāriju, kurā gūtās traumas liedza viņam piedalīties Bahreinas "Grand Prix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!