Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) komandas "Mercedes" pilotam vācietim Niko Rosbergam "Ferrari" vienības un tās pilota Sebastjana Fetela no Vācijas šosezon demonstrētais sniegums ir pārsteigums.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Fetels uzvarēja Malaizijas "Grand Prix" izcīņā, kas bija jaunās sezonas otrais posms. Viņš aiz sevis atstāja abus "Mercedes" pilotus - pašreizējo pasaules čempionu britu Lūisu Hamiltonu un Rosbergu.

"Pēc sezonas pirmā posma Austrālijā, kad ar Hamiltonu izcīnījām uzvaru, izteicos, ka vēlos redzēt lielāku šovu un cerēju, ka "Ferrari" spēs mūs izaicināt. Tomēr nebiju gaidījis, ka mums viņu priekšā nāksies piekāpties," sacīja Rosbergs. "Nebija gaidījis tik daudz no Fetela un "Ferrari". Tas bija pilnīgs pārsteigums."

"Tagad mums komandā ir jāsanāk kopā un jāapspriežas. "Ferrari" formula lielajā karstumā labāk tika galā ar riepām, tāpēc tas mani nedaudz biedē. Fetels bija vienkārši pārāk ātrs, turklāt "Ferrari" dzinējs, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir krietni labāks," izteicās Rosbergs.

Čempionāta kopvērtējumā līderis ar 43 punktiem joprojām ir Hamiltons, bet viņam ar attiecīgi 40 un 33 punktiem seko Fetels un Rosbergs, bet ceturtais ar 20 punktiem ir pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa ("Williams").

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 etapi, tomēr pagājušajā nedēļā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Nākamais F-1 posms norisināsies nākamnedēļ Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!