Foto: AFP/Scanpix

Vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas un brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" vienības piektdien bija ātrākie Pirmās formulas (F-1) Krievijas "Grand Prix" izcīņas pirmajos divos treniņbraucienos.

Pirmajā treniņu sesijā uzvarēja Fetels, kurš trases apli veica minūtē un 34,488 sekundēs. Otrais palika "Red Bull" pilots Makss Verstapens no Nīderlandes, kurš zaudēja 0,050 sekundes, bet tālāk bija Hamiltons un viņa komandas biedrs Valteri Botass no Somijas.

Savukārt otrajā treniņu sesijā uzvarēja Hamiltons, kurš trases apli veica minūtē un 33,385 sekundēs, par 0,199 sekundēm pārspējot Botasu. Trešais bija Verstapens, ceturto pozīciju ieņēma viņa austrāliešu komandas biedrs Daniels Rikjardo, bet Fetels ierindojās piektajā vietā.

Jau ziņots, ka soms Kimi Raikonens, kurš pārstāv "Ferrari", pēc šīs sezonas pametīs šo komandu, pārceļoties uz "Sauber", bet viņa vietu ieņems 20 gadus vecais Monako pilots Šarls Leklērs, kurš šosezon startē tieši "Sauber" rindās.

Raikonens pirmajā treniņā bija septītais, bet otrajā – sestais.

Sestdien dalībnieki Krievijā veiks vēl trešo treniņbraucienu, kā arī tiks aizvadītas kvalifikācijas sacensības, bet pasaules čempionāta 16. posma – Krievijas "Grand Prix" – izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 15.posmiem Hamiltonam ir 281 punkts, kamēr Fetelam ir 241 punkts. Trešais ar 174 punktiem ir Raikonens, no viņa par trim punktiem atpaliek Botass, bet 148 punktus iekrājis Verstapens, kuram seko komandas biedrs Rikjardo, atpaliekot vēl par 22 punktiem.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 452 punktiem ir "Mercedes", kamēr 37 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 274 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!