Foto: EPA/LETA

F-1 čempions Lūiss Hamiltons arī šosezon, pārstāvot "Mercedes" komandu, var uzvarēt kādā no "Grand Prix" posmiem, taču viņa nakotne nav nemaz tik droša, uzskata eksperti.

Bijušais F-1 pilots, komentētājs Martins Brandls izteicies, ka Lūisam Hamiltonam ir lielas izredzes uzvarēt arī jaunajā komandā jau debijas sezonā, lai gan pats pilots šādu iespēju ir noliedzis.

"Lūiss riskēja, taču es uzskatu, ka "Mercedes" 2013. gadā būs daudz spēcīgāki un es nemaz nebūtu pārsteigts redzēt viņu atkal uzvaram," izteicies Brandls. "Patiesībā es būtu pārsteigts, ja Lūiss 2013. gadā neizcīnītu nevienu uzvaru."

Savukārt bijušais F-1 čempions, leģendārais britu pilots Džekijs Stjuarts uzskata, ka neatkarīgas komandas pamešana un pievienošanās autoražotāju komandai var radīt risku Hamiltona karjerai.

"Ross Brauns ir lielisks cilvēks. "Daimler Benz" ir viena no dižākajām kompānijām pasaules autosporta vēsturē. Taču viņiem ir jāuzvar. "Sudraba bultai" ir jāuzvar.Ja komanda neuzvar, tā aiziet," saka Stjuarts. "Tas ir valdes piecu minūšu sapulces jautājums, un lēmumu pieņems cilvēki, kuriem autosports nav sirdslieta."

"Mercedes" savu pirmo "Grand Prix" uzvaru izcīnīja aizvadītajā sezonā, kad Niko Rosbergs triumfēja Ķīnas posmā. F-1 čempionātā vācu autoražotāju komanda iekļāvās 2010. gadā, un to pārstāvēja divi vācu piloti - Rosbergs un septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers.

Kā zināms, šogad "Mercedes" komandā brauks Rosbergs un Lūiss Hamiltons, kurš pirmo reizi kopš savas F-1 karjeras sākuma nepārstāvēs "McLaren".

2013. gada F-1 pasaules čempionāts sāksies 17. martā ar Austrālijas "Grand Prix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!