Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vācijas autosportists Daniels Abts zaudējis vietu "Formula E" komandā "Audi", jo viņš aizvadītajā nedēļas nogalē krāpās šī čempionāta virtuālajās sacensībās, kas notiek laikā, kad īstās sacensības nevar aizvadīt Covid-19 dēļ, raksta "motorsport.com".

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Formula E" braucēji startēja virtuālajās sacensībās Berlīnes trasē. Abts nolīga profesionālu e-sportistu, kurš bija otrais ātrākais kvalifikācijā un sacensībās izcīnīja trešo vietu. Līdz tam Abta labākais rezultāts virtuālajās "Formula E" sacensībās bija devītā vieta. Sacensību laikā visi braucēji tiek filmēti no viņu mājām, bet Abta kamerā braucēja seja bija aizsegta.

Vācieti pieķēra krāpjoties, diskvalificēja no sacensībām, kā arī viņam piesprieda bargu sodu – 10 000 eiro lielu soda naudu. Savukārt otrdien "Audi" komanda viņu diskvalificēja no komandas uz nenoteiktu laiku, bet "motorsport.com" rīcībā esošā informācija liecina, ka Abts zaudēs vietu komandā. Pilotam bija līgums ar komandu uz šo sezonu.

"Daniels Abts atvainojās par savu rīcību un pieņēma diskvalifikāciju," teikts "Audi" paziņojumā. "Godīgums, caurskatāmība un noteikumu ievērošana ir prioritātes "Audi" komandai. Tāpēc "Audi Sport" nolēmis diskvalificēt Abtu ar tūlītēju efektu."

Pats Abts savā atvainošanās vēstulē atzina, ka viņš e-sportu neuztvēra nopietni. "Es zinu, ka mans pārkāpums atstājis nepatīkamu pēcgaršu. Mani nolūki nebija ļauni. Es, protams, pieņemu diskvalifikāciju no sacensībām," rakstīja Abts.

Abts "Formula E" startējis piecas sezonas, visās pārstāvot "Audi" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!