Foto: Publicitātes foto
Vienīgā sieviete Latvijā, kas piedalās drifta sacensībās Kristīne Staņeviča aizvadītajā nedēļas nogalē piedalījās "Queen of Europe" sacensībās Ungārijā un izcīnīja 2.vietu.

"Queen of Europe" sacensībās piedalās tikai uzaicinātas sportistes no visas Eiropas. Gaisa temperatūra Tokolas lidlaukā, kas atrodas pie Budapeštas, sasniedza atzīmi +40, kas nozīmēja nopietnu pārbaudījumu gan pašām braucējām, gan arī tehnikai.

Kristīnes, kura plašāk pazīstama kā Kristena, sacīkšu auto ir "Nissan Skyline", kas ražots tikai Japānas tirgum un tāpēc tam stūre ir labājā pusē. Sarežģītajos apstākļos Ungārijā auto sevi parādīja no vislabakās puses.

Sacensības sestdien ar treniņiem un kvalifikāciju, kur Latvijas braucēja uzrādīja ceturto rezultātu. Svētdien sacensības turpinājās ar treniņiem un tandēmu braucieniem, kuros pirmā Kristenai pretī stājās ungāru sportiste Anna Faije, kuru Kristena pārliecinoši uzvarēja ar rezultātu 10/0.

Kā nākamā latviešu drifterei bija jāuzvar Denija Mērfija no Īrijas, kura tika uzskatīta par vienu no sacensību favorītēm, jo ar driftu nodarbojas profesionāli un uzvarēja šo sacensību pirmajā posmā Bulgārijā. Pēc pārbrauciena Kristenas sniegums tomēr izrādījās stabilāks un pārliecinošāks un viņai tika piešķirta uzvara.

Finālā par uzvaru Kristena mērojās spēkiem ar Polijas pārstāvi Karolinu Pilarčuku, kura tad nu arī bija vienīgā, kurai šajās sacensībās izdevās uzrādīt labāku rezultātu nekā Latvijas sportistei.

"Es joprojām nespēju noticēt, ka tā ir īstenība! Esmu tik ļoti pateicīga visiem, kas palīdzēja mums nokļūt Ungārijā – gan komandai, gan atbalstītājiem. Man trūkst vārdu, lai aprakstītu to, ko jūtu šobrīd. Šī bija kolosāla pozitīvisma pote un tagad atpakaļceļa vairs nav – jāstrādā tik uz priekšu!" pēc finiša teica Kristena.

Nākamās sacensības Kristenai paredzētas Jelgavā, sporta kompleksā "Rullītis" 25. augustā, kad tur norisināsies Latvijas drifta kausa 4.posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!