Leklērs ātrākais Azerbaidžānas 'Grand Prix' kvalifikācijā
Foto: EPA/Scanpix/LETA

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta astotā posma - Azerbaidžānas "Grand Prix" - kvalifikācijā.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Leklērs savu ātrāko apli veica minūtē un 41,359 sekundēs, nodrošinot startu pamatsacensībās no pirmās rindas.

Otro un trešo vietu ieņēma "Red Bull" piloti. Serhio Peress, uzrādot otro labāko apļa laiku, piekāpās Leklēram 0,282 sekundes, bet Makss Verstapens noslēdza labāko trijnieku, atpaliekot no labākā rezultāta 0,347 sekundes.

Ārpus labāko trijnieka palika Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors, kurš atpalika 0,455 sekundes. Piektais bija Džordžs Rasels no "Mercedes" vienības, kamēr Pjērs Gaslijs ("AlphaTauri") ierindojās sestajā pozīcijā, bet Lūiss Hamiltons ("Mercedes") ieņēma vien septīto vietu, zaudējot Leklēram vairāk nekā pusotru sekundi.

Astoto labāko laiku uzrādīja Juki Cunoda ("AlphaTauri"), devītais bija Sebastians Fetels ("Aston Martin"), un pirmo desmitnieku noslēdza Fernando Alonso ("Alpine").

Azerbaidžānas Lielās balvas izcīņa tiks aizvadīta svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 125 punktiem ir Verstapens, otrais ar 116 punktiem ir Leklērs, bet trešo vietu ar 110 punktiem ieņem Peress.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Karloss Sainss juniors Džordžs Rasels Šarls Leklērs Alpine Aston Martin F-1 Fernando Alonso Ferrari Grand Prix Lūiss Hamiltons Makss Verstapens Mercedes Pasaule Red Bull
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form