Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

"Ferrari" komandas pilots Šarls Leklērs pēc piedzīvotās avārijas, atrodoties Francijas "Grand Prix" līderpozīcijā, pieļautajā kļūdā vainoja sevi un bija kritisks par savu sniegumu.

Jau vēstīts, ka posmā Francijā Leklērs bija līderpozīcijā un atvairīja Maksa Verstapena ("Red Bull") uzbrukumus, bet tad 18. aplī viņš piedzīvoja avāriju.

Pēc sacensībām Leklērs atzina, ka pārāk daudz domāja un nesavaldīja mašīnas aizmugurējo daļu. Viņš neslēpa, ka visu nedēļu nevarēja atrast pareizos regulējumus, tāpēc bijis grūti būt stabilam.

"Tā bija kļūda. Es centos pārāk daudz, izbraucu nedaudz ārpus trases uz kāda netīruma un izslīdēju. Tā ir mana vaina. Ja es turpināšu pieļaut šādas kļūdas, tad nebūšu pelnījis izcīnīt čempionu titulu," teica Leklērs.

"Es zaudēju pārāk daudz punktus. Es domāju, ka septiņus punktus zaudēju Imolā, šeit pazaudēti 25 punkti. Ja es čempionāta noslēgumā kopvērtējumā līderim zaudēšu 32 punktus, tad zināšu, kur pazaudēju punktus. Tas nav pieļaujami. Man jābeidz šādi kļūdīties," viņš sacīja "Sky Sports F1".

Šī brīža F-1 čempionāta līdera Verstapena pārsvars kopvērtējumā pār Leklēru sasniedzis 63 punktus, un viņš uzskata, ka tik lielai starpībai starp čempionu titula pretendentiem nevajadzētu būt.

"Protams, tā ir liela vadība, bet vēl daudz kas var notikt. Mums vajag vairāk labu rezultātu, vajag lielāku ātrumu vienā aplī," sacīja Verstapens. "Joprojām ir ļoti svarīgi izcīnīt punktus, pat sliktā dienā. Protams, atrašanās kopvērtējuma vadībā ir lieliska, mūsu vadība varbūt ir lielāka nekā tai vajadzētu būt, ja paskatās uz "Red Bull" un "Ferrari" mašīnu sniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!