Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc zaudētā F-1 čempionu titula Lūiss Hamiltons turpina klusēt par savu nākotni, tikmēr publiskajā vidē pieaug spekulācijas par to, ka viņš varētu noslēgt karjeru. Hamiltona pārstāvētā "Mercedes" komanda nespēja apstiprināt, ka Hamiltons piedalīsies jaunās sezonas formulas prezentācijas pasākumā, vēsta "Daily Mail".

Neskaidrības par Hamiltona nākotnes plāniem publiskajā vidē sākās pēc tam, kad "Mercedes" vadītājs Toto Volfs sarunā ar medijiem pauda cerību, ka titulētais autosportists pēc piedzīvotās vilšanās turpinās savu karjeru. Līdz šim Hamiltons bija diezgan aktīvs sociālo tīklu izmantotājs, taču tagad viņš jaunus ierakstus nav publicējis kopš 11. decembra, kad risinājās sezonas pēdējā posma Abū Dabī kvalifikācijas sacensības.

"Mercedes" komanda savu jauno formulu 2022. gada sezonai prezentēs 18. februārī, taču tā nespēja apstiprināt, ka šajā pasākumā piedalīsies arī pats Hamiltons, kas tikai vairoja neskaidrības par septiņkārtējā F-1 pasaules čempiona plāniem.

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) veiks izmeklēšanu par pagājušās sezonas pēdējā posma skandalozajiem notikumiem, taču izmeklēšanas rezultāti tiks prezentēti pirms jaunās sezonas. Jau vēstīts, sezonas pēdējā posmā viss ritēja par labu Hamiltonam", taču pēdējos apļos "Williams" braucējs Nikolass Latifi pēc cīņas ar Miku Šūmaheru no "Haas" avarēja, nesavaldot savu mašīnu un ietriecoties trases apmalē. Kad trasē bija drošības mašīna, "Red Bull" pilots Makss Verstapens devās pēc jaunām riepām, kas ļāva pēdējā aplī veikt izšķirošo apdzīšanu.

Pirms izšķirošās Verstapena apdzīšanas bija neskaidrība par to, kas notiks ar atpalicējiem, taču beigās daļa no viņiem varēja atgūt zaudēto apli, kas ļāva čempionu titulu noskaidrot sezonas pēdējā aplī. Tieši tas kā sacīkšu direktors Maikls Masi novadīja situāciju ar atpalicējiem līdz šim raisījis visvairāk jautājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!