Foto: SIPA/Scanpix/LETA

F-1 komanda "Mercedes" tomēr atteikusies no apelācijas saistībā ar pasaules čempionāta pēdējā posma notikumiem, tādējādi "Red Bull" pilots Makss Verstapens oficiāli kļuvis par pasaules čempionu.

"Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens svētdien Abū Dabī "Grand Prix" izcīņā, kas pārbagāta ar strīdīgiem notikumiem, pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 čempiontitulu, apsteidzot sīvāko konkurentu Lūisu Hamiltonu no "Mercedes".

Pēc sacensībām "Mercedes" apstrīdēja sacensību rezultātus, iesniedzot divus protestus. "Mercedes" komanda uzskatīja, ka Verstapens apdzinis Hamiltonu laikā, kad pēdējos apļos trasē bija drošības mašīna. Tāpat "Mercedes" komandas ieskatā pieciem atpalicējiem, kas drošības mašīnas laikā atradās starp abiem pilotiem, nebija ļauts doties garām drošības mašīnai un ieņemt vietas brauciena beigās, jo sacensību direktors Maikls Masi pirms tam negrasījās pieņemt šādu lēmumu.

Tomēr Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) sacensību tiesneši abus "Mercedes" protestus noraidīja. "Mercedes" vēlāk pieteica iesniegumu apelācijai, mēģinot pārsūdzēt lēmumu par sacensību atsākšanu pēdējā aplī.

Tagad "Mercede" paziņojuši, ka pārtrauks cīņu "gaiteņos". Lēmums pieņemts pēc tam, kad FIA atzina, ka notikumi Abu Dabī aptraipījuši F-1 reputāciju un tāpēc nolemts veikt sacensību "detalizētu analīzi", lai izvairītos no turpmākiem starpgadījumiem.

"Mercedes" savā paziņojumā pauž gandarījumu par F-1 vēlmi "rūpīgi analizēt Abū Dabī notikušo un uzlabot F-1 noteikumu robustumu, pārvaldību un lēmumu pieņemšanu".

Garā paziņojumā "Mercedes" nodod "sveicienus" FIA, aicinot komandas un braucējus piedalīties FIA izmeklēšanā, kas nāks par labi F-1 nākotnei. "Mercedes" arī apsveica Verstapenu un "Red Bull" ar uzvaru. ""Vēlamies izteikt patiesu cieņu par jūsu sasniegumiem šajā sezonā. Jūs padarījāt šo F1 čempionu titula cīņu patiesi episku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!