Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Vadošās sacensību seriāla komandas "Mercedes" un "Red Bull" ir pret Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta paplašināšanos.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods (attēlā) nesen atklāja, ka viņa plānos ir paplašināt F-1 čempionātu, tomēr tam iebilst vairākas citas vienības, jo parasti jaunpienācējas ir saskārušās ar finansiālām problēmām un ātri vien pazudušas no aprites.

"Man vienmēr svarīga ir kvalitāte, ne kvantitāte. Domāju, pašreizējā situācija ar desmit komandām ir gana veselīga, ja salīdzina ar iepriekšējiem gadiem," pauda "Red Bull" vienības vadītājs Kristians Horners. "Pirms dažiem gadiem F-1 paplašinājās, tomēr tagad neviena no komandām šajā sacensību seriālā vairs nav."

"Dalības maksa F-1 ir ļoti augsta, kas piedalīšanos sacensībās padara teju neiespējamu, ja vien neesi miljardieris," uzsvēra Horners.

Iepriekš intervijā "Sky Sports" Tods pauda, ka F-1 čempionātam būtu labāk, ja tajā startētu 12 komandas pašreizējo desmit vietā. Tiesa, pēdējos gados šajā sacensību seriālā nav izdzīvojušas tādas vienības kā "Force India", "Caterham", "Hispania" un "Marussia".

Pret F-1 paplašināšanos ir arī "Mercedes" boss Toto Volfs.

"Domāju, pašreizējā situācija ir laba. F-1 un to komandu vērtības dēļ ir svarīgi uzlikt robežas, lai varētu piesaistīt labākos sponsorus," uzskata Volfs.

F-1 čempionātā desmit komandas ir kopš 2017. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!