Foto: Reuters/Scanpix

Meža ugunsgrēks, kas Portugālē plosās pasaules rallija čempionāta (WRC) sacensību norises apgabalā valsts ziemeļos, piektdien lika atcelt vienu no Portugāles rallija ātrumposmiem, vēsta čempionāta oficiālā mājas lapa.

Piektdien no rīta, kad ugunsdzēsēji visu nakti bija dzēsuši apkārtnes mežus, tika dots starts 27,53 kilometrus garajam "Ponte de Lima" ātrumposmam, taču pēc 33 mašīnām tas tika apturēts, jo kalnu nogāzēs turpināja degt.

Pēcpusdienā "Ponte de Lima" bija jāveic vēlreiz kā rallija piektais ātrumposms, taču, iepazīstoties ar apstākļiem, organizatori drošības apsvērumu dēļ "dopu" nolēma atcelt un novirzīt ekipāžas uzreiz uz sesto ātrumposmu.

Kopš ceturtdienas pēcpusdienas 18 stundu garumā 250 ugunsdzēsēju un 60 tehnikas vienības dzēsa meža ugunsgrēku Ponte de Lima pilsētas apkārtnē.

Pēc četriem aizvadītiem ātrumposmiem Portugāles WRC rallija vadībā ir soms Jari-Mati Latvala ("Volkswagen"), otrais 5,6 sekunžu attālumā ir jaunzēlandietis Haidens Padons ("Hyundai"), trešais ir brits Kriss Mīke ("Citroen", +6,3 sek.). WRC2 ieskaitē līderis ir igaunis Karls Krūda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!