Pēc pirmssezonas testiem, kuru pēdējās divas sesijas norisinājās Barselonas trasē Spānijā, Mihaels Šūmahers ir paziņojis, ka "Mercedes" komandai pagaidām nav pozīcijā, lai cīnītos par uzvarām.

"Mercedes" komanda, kas pēc atgiešanās Formulā 1 2010.gadā vēl nav izcīnījusi uzvaru, atlika sava jaunā modeļa W03 debiju uz Barselonas testiem, lai dotu komandai vairāk laika tehnisko jauninājumu attīstībai. Pēc tam, kad pēdējā testu dienā Barselonā Šūmahers finišēja ar astoto labāko apļa laiku, vācietis atzina, ka "Red Bull" komanda šobrīd ir pārliecinošs līderis.

"Es nedomāju, ka šobrīd mums ir iespējas cīnīties par uzvaru," paziņoja Šūmahers, kuram janvārī palika 43 gadi. "Godīgi runājot, "Red Bull" ir lieliskā pozīcijā, lai atkal sāktu ar uzvaru, taču kopumā šogad sāncensība būs sīvāka. Testos šogad bija grūti novērtēt komandu konkurētspēju, jo tā tika slēpta – nebija skaidrs, cik daudz degvielas ir bākā un ko tieši trasē dara konkurenti."

"Mēs nenoliedzami esam progresējuši ar mūsu mašīnas attīstību," atzina vācietis, kuram šis ir pagaidām pēdējais gads līgumā ar "Mercedes". "Vienmēr svarīgākais ir tas, cik mūsu progress ir lielāks salīdzinot ar konkurentiem. Šī būs mums interesants un jauks izaicinājums."

"Mēs nenoliedzami esam labāk sagatavojušies nekā pērn," apgalvoja Šūmahers, kurš "Mercedes" sastāvā vēl nav kāpis uz goda pjedestāla. "Šogad mums testos patiesībā nebija nevienas nopietnas problēmas, kamēr iepriekš tādas radās regulāri. Līdz ar to mēs varam vairāk uzmanības pievērst jaunās mašīnas snieguma uzlabošanai nevis zaudēt laiku problēmu novēršanai."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!