Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ņemot vērā, ka pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizatori vēlētos pulcēt vairāk nekā 1000 skatītāju, viņiem būs jāiesniedz Veselības ministrijā (VM) savs redzējums par droša pasākuma norisi, pavēstīja ministrijas komunikāciju speciāliste Anna Strapcāne.

Kā vēstīts, WRC rīkotāji un Eiropas rallija čempionāta (ERC) Latvijas posma "Rally Liepāja" rīkotājs "RA Events" ir sācis sarunas par Liepājas rallija iespējamu iekļaušanu 2020. gada sezonas kalendārā. "Rally Liepāja" šogad uzņems ERC sezonas otro posmu, kura norise paredzēta no 14. augusta līdz 16. augustam.

Pēc organizatoru redzējuma saņemšanas VM sniegs savu viedokli par to, vai apmeklētāju limita nepiemērošana ir atbalstāma, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju.

Patlaban VM atbalstītu pasākuma rīkošanu, ievērojot prasības, kuras ir atrunātas Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai". Proti, pasākums būtu ierobežots līdz 1000 apmeklētājiem, jo plānots, ka no 1. augusta tāds būs maksimālais pulcēšanās limits ārtelpās. Vienlaikus būtu jāievēro arī pārējie noteikumos minētie drošības nosacījumi.

Pasākuma organizētāji jau ir vērsušies VM, lai pārrunātu šī pasākuma norisi un piesardzības pasākumus, kuri būtu jāievēro.

Jau ziņots, ka ceturtdienas Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē deputāti pauda atbalstu licences iegādei WRC posma sacensību organizēšanai Latvijā.

Deputāti vienojās nosūtīt vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) un finanšu ministram Jānim Reiram (JV) ar lūgumu WRC posma organizēšanai Latvijā licences iegādei rast nepieciešamos 450 000 eiro.

WRC posma izmaksas krietni pārsniedz ERC sacensību rīkošanu, tāpēc licences iegādes cena nebūs vienīgais sadārdzinājums. Kā atklāja "RA Events" direktors Raimonds Strokšs, šobrīd gan grūti prognozēt izmaksu pieaugumu.

"Bāze jau mums ir gatava priekš Eiropas čempionāta, taču statusa maiņas dēļ budžetu nāktos palielināt. Ļoti iespējams, ka pat dubultā. Taču šobrīd man nav cipara, ko nosaukt, jo vispirms jābūt skaidrībai par visām izmaksām," teica Strokšs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!