Foto: Publicitātes foto

Francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen") svētdien svinēja trešo uzvaru šāgada pasaules čempionātā (WRC), triumfējot Portugāles rallijā, taču vācu autoražotāju komandai neizdevās svinēt dubultuzvaru, jo otro vietu izcīnīja soms Miko Hirvonens ("Citroen WRT").

Pēc otrās sacensību dienas Portugāles rallija vadībā atradās abi "Volkswagen WRT" piloti Ožjērs un Jari-Mati Latvala, taču trešajā rallija dienās abas ekipāžas piemeklēja tehniskas problēmas - Ožjēram ar transmisiju, Latvalam ar piekari. Tikai pateicoties iepriekšējos ātrumposmos uzkrātajam pārsvaram, Ožjērs saglabāja līderpozīciju, taču Latvala pazaudēja vairāk kā trīs minūtes un atkrita uz trešo vietu aiz Hirvonena.

Pēdējos ātrumposmos situācija kopvērtējumā nemainījās, un pēc sacensību pēdējā, 52,30 km garā posma Ožjērs varēja kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Viņa pārsvars pār Hirvonenu pēc trim sacensību dienām bija 58,2 sekundes. Trešo vietu ieguva Latvala.

Tā kā pēdējais ātrumposms bija arī tā saucamais "Power Stage", kurā trim ātrākajiem pilotiem piešķir attiecīgi trīs, divus un vienu kopvērtējuma punktu, Ožjērs Portugāles rallijā ieguva 28 punktus, jo bija ātrākais šajā posmā, divi punkti tika Madsam Ostbergam ("Qatar M-Sport WRT"), viens - Latvalam.

Ceturto vietu Portugāles rallijā izcīnīja Jevgeņijs Novikovs, kurš bija labākais no četrām "Qatar M-Sport WRT" ekipāžām šajā rallijā. Atgādināsim, ka viņa kolēģis Madss Ostbergs avarēja, esot rallija vadībā, arī Tjerī Nevils kļūdījās un izstājās otrajā rallija dienā, atgriežoties trasē trešajā.

Piekto vietu šai rallijā ieguva Nasers Al-Atija ("Qatar M-Sort WRT"), bet savā pirmajā sacīkstē "Volkswagen" komandā sestais finišēja norvēģis Andreass Mikelsens.

Labāko desmitnieku noslēdza čehs Martins Prokops ("Jipocar Czech National Team"), Madss Ostbergs, kurš atgriezās sacīkstē, izmantojot "rally 2" sistēmu, Halids Al-Kasimi ("Citroen WRT") un WRC2 ieskaites uzvarētājs, soms Esamika Lappi ("Škoda Fabia S2000").

Neskatoties uz visām neveiksmēm un kļūdām, bijušais F-1 pilots Roberts Kubica tika līdz finišam savā pirmajā grants rallijā, kopvērtējumā ieņemot 20. vietu un paliekot septītais WRC2 ieskaitē. Pirmajā sacensību dienā pirms izstāšanās Kubica bija pat otrais klasē un 13. vietā kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!