Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) trešdien solīja tūlītēju palīdzību pasaules rallija čempionātam, kura nākotne sarežģījās pēc Lietuvas nacionalizētās bankas "Snoras" bijušajam kontrolpaketes īpašniekam Vladimiram Antonovam piederošās māteskompānijas nonākšanas maksātnespējas administratora pārvaldījumā.

Pasaules rallija čempionāta organizatoriskos darbus pārrauga kompānija "North One Sports", kas šogad kļuva par Antonovam piederošās "Convers Sports Initiatives" (CSI) meitasuzņēmumu. Maksātnespējas administrators ir iecelts CSI, nevis "North One Sports".

FIA informēja, ka izstrādā tūlītēju plānu, kas nodrošinās svarīgāko sporta un drošības jautājumu atrisināšanu līdz 2012.gada pasaules rallija čempionāta sezonas sākumam. Radušos sarežģījumu dēļ komandu pieteikumu iesniegšanas laiku FIA pārcēla uz 19.decembri.

"FIA ir apņēmusies nodrošināt [rallija] čempionāta ilgtermiņa komerciālo nākotni un pieliks visas pūles, lai nodrošinātu tā stabilitāti nākotnē," teikts FIA paziņojumā.

Pagājušajā mēnesī Antonovs tika aizturēts Londonā saskaņā ar Lietuvas izdotu Eiropas Savienības (ES) orderi, taču tiesa viņu atbrīvoja pret drošības naudu, līdz tiks izskatīts Lietuvas pieprasījums viņu izdot. Lietuvā Antonovam izvirzītas apsūdzības par īpašuma piesavināšanos lielā apmērā un dokumentu viltošanu.

Lietuvas valdība nacionalizējusi 100% "Latvijas Krājbankas" lielākās īpašnieces ‒ bankas "Snoras" ‒ akciju, kuru kontrolpakete piederēja Vladimiram Antonovam. Lietuvas centrālā banka saņēmusi informāciju no ārvalstīm, ka "Snoras" aktīvos trūkst vērtspapīru vairāk nekā miljarda litu (204 miljonu latu) vērtībā. Lietuvas centrālās bankas valde atzinusi banku "Snoras" par maksātnespējīgu un vērsusies tiesā ar prasību atzīt to par bankrotējušu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko tika informēta Ģenerālprokuratūra. Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar "Latvijas Krājbanku".

"Snoras" bija arī Pirmās formulas (F-1) "Renault" komandas sponsors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!