Foto: Publicitātes foto

Deviņkārtējais pasaules rallija čempions Sebastjens Lēbs ar savu komandu un "McLaren MP4-12C" automobili Navarras trasē Spānijā svinējuši uzvaru priekšpēdējā "FIA GT Series" čempionāta posmā, kurā pirms tam bija ātrākie arī kvalifikācijā.

Kvalifikācijā uzrādījis labāko laiku pielijušā trasē, sacīkstē, kas jau notika sausos apstākļos, Sebastjens Lēbs ar pārinieku Alvaro Parenti izcīnīja pārliecinošu uzvaru - Lēba pārsvars braucēju maiņas brīdī bija sasniedzis 11 sekundes, un Parente šo pārsvaru spēja noturēt līdz finišam.

Otro vietu Spānijas posmā izcīnīja otra "Sebastien Loeb Racing" komandas ekipāža, ko pārstāvēja austrietis Andreass Cūbers un francūzis Miks Parisī.

Lēba komandai šī bija ceturtā uzvara šosezon, bet pirmā pamatsacīkstē. "Pro Cup" braucēju kopvērtējumā Lēbs un Parente ir pacēlušies uz piekto vietu kopvērtējumā, bet komandu ieskaitē "Sebastien Loeb Racing" ir otrie, par 28 punktiem atpaliekot no līderiem.

"FIA GT Series" čempionātā atlicis vēl viens posms, kas notiks novembra nogalē Azerbaidžānā, "Aztehnika" trasē Baku.

Kā zināms, šogad Lēbs izvēlējies piedalīties tikai četros pasaules rallija čempionāta (WRC) posmos, un pievērsies citiem autosporta veidiem - ar savu komandu startē "FIA GT Series" autošosejas čempionātā, izmēģinājis spēkus rallijkrosā un vasarā uzvarēja "Pikes Peak Hill Climb" sacensībās Amerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!