Foto: AFP/Scanpix

Deviņkārtējie pasaules rallija čempioni Sebastjens Lēbs ar stūrmani Danielu Elenu ("Peugeot") svinējuši uzvarēju vēl vienās sacensībās - viņi uzrādīja ātrāko rezultātu šāgada Dakaras rallija otrajā ātrumposmā.

Kā zināms, Lēbs un Elena Dakaras rallijā startē pirmoreiz.

Otro ātrumposmu, kas automašīnu klases dalībniekiem bija 510 kilometrus garš, franču pilots veica trijās stundās, 45 minūtēs un 46 sekundēs, izvirzoties vadībā arī rallija kopvērtējumā.

"Šobrīd viss iet perfekti," pēc finiša atzina francūzis. "Beigās viss labi sanāca, jo es sākumā neticēju. Posma vidū iestrēgām dubļos, bet man paveicās tikt ārā. Zaudējām tur laikam divas minūtes. Šobrīd nespēju noticēt, ka tikām laukā. Beigās izdevās saķert pārējos, bet es biju diezgan sabijies, jo braucām uz robežas. Citādi ātrumposms bija labs, bez lielām problēmām, mēģināju atrast braukšanas ritmu un viss bija kārtībā. Rīt mēs startēsim pirmie un tas jau būs cits stāsts."

Šajā posmā labi veicās visiem pilotiem, kuri iepriekš braukuši pasaules rallija čempionātā (WRC) - Lēba bijušais konkurents Miko Hirvonens ("Mini") ierindojās sestajā vietā, čehs Martins Prokops ("Yoyota") - astotajā, bet divkārtējais WRC čempions un Lēba komandas biedrs Karloss Sainss finišēja 14. vietā.

Motociklu ieskaitē posma uzvaru izcīnīja austrālietis Tobijs Praiss (KTM), otrais palika portugālis Ruvens Farija ("Husqvarna"), trešais - slovāks Stefans Svitko (KTM). Cīņa motociklistu starpā ir ļoti sīva - pēc 450 ātrumposma kilometriem labāko desmitnieku rezultātos šķir vien četras minūtes, bet pirmo no otrās vietas - 20 sekundes.

"Šodien bija salīdzinoši viegla navigācija un redzēju arī vairākas pēdas, turklāt trase bija labi nomarķēta," pēc finiša teica Praiss. "Cerams, ka rīt būs tāpat, izņemot citu braucēju pēdas, jo startēšu pirmais."

Kvadraciklu vērtējumā vēl vienu uzvaru izcīnīja čīlietis Ignasio Kasale, kurš bija ātrākais prologa posmā.

Smago automašīnu klasē otro ātrumposmu visātrāk veica holandieša Hansa Steisija pilotētais MAN.

Kā ziņojām, šāgada Dakaras rallija pirmais ātrumposms tika atcelts nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ, bet prologa posms apturēts smagas avārijas dēļ.

Dakaras rallija kopvērtējums automašīnu ieskaitē:

Dakaras rallija kopvērtējums motobraucēju ieskaitē:

Avots: dakar.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!