Rallijā un rallijsprintā "Alūksne 2013", kas bija pirmais jaunā gada sezonas rallijs Baltijā, uzvarēja Vasīlijs Grjazins/Dmitrijs Čumaks ("Ford Fiesta S2000"), bet īpašo naudas balvu par uzvaru vientilta piedziņas automašīnu ieskaitē saņēma Atis Bruņinieks ("Lada Samara").

Uzvarot sešos no astoņiem ātrumposmiem, rallijsprintā un rallijā "Alūksne 2013" absolūti ātrākais bija Vasilijs Grjazins, kuram šīs bija vienīgās iesildīšanās sacensības pirms starta Eiropas čempionāta otrajā posmā, rallijā "Liepāja-Ventspils", portālam "Delfi" pastāstīja sportists.

Lai gan līdz pat gandrīz rallija beigām otrajā pozīcijā stabili turējās Mārtiņa Sviļa/Ivo Pūķa ekipāža, neveiksme pēdējā ātrumposmā viņus atmeta uz 11.vietu kopvērtējumā. Kļūmi ekipāža pamatoja ar pilotam un stūrmanim pirmo kopīgi veikto ralliju - Mārtiņa iepriekšējais stūrmanis Aivis Aizsilnieks ir nolēmis aiziet no autosporta.




Otrajā vietā rallijsprinta un rallija "Alūksne 2013" kopvērtējumā, tāpat kā pagājušajā gadā, igauņi Sīms Plangi/Mareks Sarapū, bet trešie – Ukrainas ekipāža Vitālijs Puškars/Ivans Mišins.

Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse ("Mitsubishi Lancer Evo X R4") līdz piektajam ātrumposmam bija vistuvāk sacensību līderim, tomēr pēc kļūdas 5.ātrumposmā un kupenā atstātām gandrīz 15 minūtēm, sportisti no cīņas par uzvaru atteicās un ralliju finišēja 14.vietā.


2WD Open klasē uzvaru izcīnīja Atis Bruņinieks ar Edgaru Grīnu. Viņi saņēma arī organizatoru un sacensību atbalstītāju sarūpēto naudas balvu – EUR 1000 kā ātrākā ekipāža starp vienas ass piedziņas automašīnām.

Bruņinieks visa rallija garumā aizvadīja principiālu cīņu par pirmo vietu ieskaitē ar pagājušā gada Latvijas čempionu Ralfu Sirmaci ("Ford Fiesta"), un pirms pēdējā ātrumposma viņu sšķīra tikai sešas sekundes. No ātrumposmā Bruņinieks izbrauca ar salūzušu pārnesumkārbu un bojātu sajūgu, tomēr pirmo vietu nosargāja.

Trešā vieta 2 WD Open klasē Guntim Lielkājim/Vilnim Miķelsonam ("Ford Fiesta").

Rallijs "Alūksne 2013" bija arī Igaunijas rallija kausa pirmais posms, un šajā izcīņā uzvarētāja gods E 4WD klasē ekipāžai Arsi Tupitam/Rano Bundsenam, E10 klasē uzvarēja Tāvo Tigane/Ēro Viljuss, un E 2WD - Rasmuss Ūstulnds/Imre Kūsks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!