Foto: Force India

F-1 komandu vadītāji, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un F-1 promouters Bērnijs Eklstouns īpašā sēdē 7. aprīlī nav varējuši vienoties par izmaiņām esošajā kvalifikācijas sistēmā.

Toties F-1 komandas tagad ir apvienojušās un pieprasa FIA un Eklstounu atgriezties pie pagājušā gada kvalifikācijas sistēmas

Kā ziņojām, pirmā sapulce par iespējamām izmaiņām kvalifikācijā notika tieši pirms Bahreinas "Grand Prix" sacensībām un tajā tika piedāvāts atgriezties pie 2015. gada sistēmas, pret ko iebilda FIA prezidents Žans Tods un Eklstouns.

Komandām izvērtēšanai tika nodots priekšlikums, ka turpmāk starta secību varētu noteikt divu apļu summā. Šo priekšlikumu savukārt noraidījušas komandas, vēsta britu izdevums "Autosport".

Kā zināms, īsi pirms šāgada F-1 sezonas sākuma F-1 stratēģiskā grupa izstrādāja un Pasaules Motoru sporta padome (WMSC) apstiprināja jauno kvalifikācijas formātu, kad ik pēc pusotras minūtes kvalifikāciju pamet lēnākais pilots. Šī sistēma, kas izmantota jau divos "Grand Prix" posmos, izpelnījusies plašu kritiku kā no komandām, tā no Eklstouna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!