Foto: EPA/Scanpix/LETA

F-1 komandas "Red Bull" braucējs Makss Verstapens bija priecīgs, ka jau pirmajā posmā, startējot ar "Honda" dzinējiem, izdevās kāpj uz goda pjedestāla, savukārt Sebastjans Fetels nespēja izskaidrot "Ferrari" komandas neveiksmi, paliekot aiz labāko trijnieka.

Jau vēstīts, ka sezonas pirmajā posmā Austrālijā par uzvarētāju kļuva "Mercedes" pilots Valteri Botass. Savukārt Verstapens aizvadītajās sacensībās trasē veica lielisku apdzīšanas manevru un apsteidza Fetelu, pakāpjoties uz trešo vietu, bet sacensību turpinājumā tā arī neatrada veidu, kā tikt garām arī otrajā vietā finišējušajam Lūisam Hamiltonam.

"Esmu ļoti apmierināts. Apdzīt "Ferrari" šajā trasē nav viegli, tāpēc ir liels prieks, ka man izdevās tas manevrs un ka pēc tam izdevās radīt spiedienu uz Lūisu. Mums, protams, vēl ir daudz darba, bet sezonu sāk ar trešo vietu pirmajā posmā ar "Honda" dzinējiem ir lieliski," pēc sacensībām sacīja Verstapens, kurš citēts f-1 mājaslapā internetā.

"Mēs vienkārši bijām lēni," teica Fetels. "Mašīnai bija daudz mazāka saķere ar trasi nekā Barselonas testos, kur biju apmierināts ar visu. Šajā nedēļas nogalē es tā arī neieguvu to pārliecību, kāda man bija Barselonā. Mašīna nedarīja to, ko es no tās prasīju. Man pagaidām nav atbildes par to, kas notika. Sezona ir gara. Mums ir pāris dienas, lai izanalizētu iegūto informāciju un saprastu, kāpēc "Mercedes" viss izdevās tik viegli."

Savukārt savā pirmajā posmā "Renault" komandas sastāvā lielu neveiksmi piedzīvoja Daniels Rikjardo, kurš sacensībās savā dzimtenē jau pirmajā taisnē pēc starta pazaudēja priekšējo antispāru, kad nedaudz izbrauca ārpus trases. Vēlāk viņam nācās izstāties.

"Man vajadzēja paskatīties atkārtojumu, lai saprastu, kas notika. Neko citu kā nelīdzeno trases zaļo zonu vainot nevaru. Sitiens pa mašīnas apakšu bija ļoti spēcīgs," teica Rikjardo. "Protams, ka esmu sašutis, jo visi no mums sagaida daudz, tāpēc noslēgt sacensības pēc piecām sekundēm ir sāpīgi."

Neveiksmi piedzīvoja arī "Haas" komandas braucējs Romēns Grozāns, kuram jau otro gadu pēc kārtas bija ķibele boksu apmeklējumā. Mehāniķi ar lielām grūtībām pieskrūvēja priekšējo kreiso riteni, taču 13 apļus vēlāk francūzis bija spiests izstāties, jo šis ritenis vairs nebija savā vietā

"Nezinu, kas īsti notika, bet viss nogāja greizi. Līdz boksu apmeklējumam viss bija kārtībā," izteicās Grozāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!