Foto: Publicitātes foto

FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") braucējs Jānis Baumanis profesionālā sportista karjeru spējis veiksmīgi apvienot ar studijām, un šonedēļ viņu apbalvos arī par panākumiem uzņēmējdarbībā. Viņam piešķirs Biznesa augstskolas "Turība" Goda absolventa titulu, novērtējot viņa sasniegumus uzņēmējdarbībā, ka arī Latvijas vārda popularizēšanā pasaulē.

Papildus autosportam, Baumanis ir SIA "North Commodity" valdes priekšsēdētājs un SIA "Timberex Group" valdes loceklis. Viena uzņēmuma galvenais darbības virziens ir kokapstrāde, bet otra - būvmateriālu tirdzniecība un eksports.

Baumanis veiksmīgi spējis savienot studijas, profesionāla sportista karjeru un uzņēmējdarbības attīstību, un viņš stāsta, ka panākumu atslēga visās nozarēs ir neatlaidīgs darbs, disciplīna un ģimenes atbalsts. "Sportam un uzņēmējdarbībai ir daudz kopīga, jo abās jomās panākumus gūst tikai tie, kuri nebaidās riskēt," sacīja Baumanis.

Taujāts par to, kāpēc, būdams profesionāls sportists, viņš pievērsies uzņēmējdarbībai, Baumanis atzina, ka pagaidām Latvijā ar sportu nopelnīt īsti nevar. "Maizītei sanāk, bet, ja vēlies arī sviestiņu, ir jādomā, ko darīt papildus. Bet, ja cilvēks vēlas arī jumtu virs galvas un auto, ar ko pārvietoties, ir jāstrādā un jāattīstās. Uzņēmējdarbība manā gadījumā finansiāli palīdz arī sportam, tāpēc droši varu teikt, ka šīs abas lietas viena otrai netraucē. Lai gan braucu augstākajā līgā, veltot sevi tikai sportam, man tik un tā būtu ļoti daudz brīvā laika, un, kāpēc gan to neizmantot vērtīgi?"

Balva tiks pasniegta svinīgā apbalvošanas ceremonijā "Brīvība. Uzņēmība. Kompetence", kas norisināsies 16. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!