Foto: Kadrs no video

Pirms diviem gadiem "Mercedes-Benz" autovadītāja Sarmīte Valaine Rīgā, Tvaika ielā iebraucot bedrē, pārsita savam S-klases sedanam divas riepas un sabojāja riteņu diskus. Negadījuma vietā autovadītāja izsauca Valsts policija, lai fiksētu notikušā apstākļus, un vērsās tiesā pret Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentu, lai piedzītu 1800 eiro kompensāciju par radītajiem zaudējumiem.

Pēc divu gadu tiesvedības tiesa lēma par labu Valaines kundzei, bet RD Satiksmes departaments šo lēmumu mēģināja pārsūdzēt. Tomēr Rīgas apgabaltiesa ir pieņēmusi lēmumu, ka apelācijas sūdzībai nav pamata, vēsta LTV raidījums "4. studija".

"Satiksmes departaments iesniedza apelāciju apgabaltiesā, samaksājot valsts nodevu 242 eiro apmērā no Rīgas pašvaldības budžeta. Tomēr 28. februārī saņēmu tiesas lēmumu, ka tā ir atteikusi apelācijas tiesvedību – tātad beigu beigās esmu uzvarējusi, jo šis tiesas lēmums vairs nav pārsūdzams," stāsta Valaine.

Rezultātā RD Satiksmes departamentam 10 dienu laikā cietušajai autobraucējai ir jāizmaksā 1800 eiro kompensācija kā atlīdzība par radītajiem zaudējumiem.

"Bija jēga tiesāties un gūt uzvaru! Šī mana cīņa ir precedents citiem autovadītājiem, kuri nokļuvuši līdzīga situācijā. Diemžēl mūsu valstī par savu taisnību ir jācīnās, jo valsts struktūras šādu pašsaprotamu lietu neatzīst, bet tā vietā tērē nodokļu maksātāju un tiesu resursus," rezumē Valaine.

"Ja RD Satiksmes departamentam ir pārliecība, ka tiesas spriedums ir pamatots, tad apelācijas sūdzību neiesniedzam," raidījumam komentēja RD Satiksmes departamenta biroja vadītājs Jānis Vaivods. "Katrs gadījums tiek vērtēts atsevišķi un to dara speciālisti. Šajā gadījumā neguvām simtprocentīgu pārliecību, ka, iebraucot konkrētajā bedrē, varēja rasties šāda veida zaudējumi. Otrs apstāklis – šajā gadījumā nebija pārliecības par autovadītājas izvēlēto braukšanas ātrumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!