Foto: Kadrs no video

Rīgas dome Duntes ielu pārveidojusi līdzīgi kā "eksperimentālo" Aleksandra Čaka ielu – katrā braukšanas virzienā atstāta viena josla, kā arī katrā virzienā ierīkota velojosla. Rezultātā izveidojušies pamatīgi sastrēgumi, kas visbūtiskāk ietekmē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), kas uz izsaukumiem spēj ierasties jūtami vēlāk nekā pirms šīs ielas rekonstrukcijas.

TV raidījums "Zebra" devās izlūkot pārveidoto Duntes ielu un ievēroja, ka velobraucēji nemaz jaunās velojoslas neizmanto, bet pamatā brauc tāpat kā līdz šim – pa samērā plato ietvi. Turklāt vienā Duntes ielas posmā veloceliņš beidzas un liek velobraucējiem atgriezties uz ietves un braukt starp apgaismes stabiem.

Tāpat šajā ielā ir saglabātas vairākas iespējas nogriezties pa kreisi, līdz ar to jauno velojoslu dēļ visi pārējie transportlīdzekļi ir spiesti gaidīt pirms spēkrata, kas vēlas nogriezties pa kreisi, un garām tam netiek. Šādā sastrēgumā stāv arī sabiedriskais transports… Kaut kur jau redzēta problēma? Jā, Rīgas domes "eksperimentālajā" A.Čaka ielā.

"Šeit nav domāts ne par gājējiem, ne par autovadītājiem un ne tā īsti arī par velobraucējiem. Vienkārši kaut kāda pārbūve pa lēto ar uzkrāsotām līnijām," novērojumos dalās raidījuma "Zebra" vadītājs Pauls Timrots.

Šajā ielā ir ne tikai NMPD ekipāžu bāze, bet arī Traumatoloģijas slimnīca. Pat ja "ātrie" brauc ar bākugunīm, jaunais Duntes ielas plānojums mulsina autovadītājus – vai ceļu dot, uzbraucot velojoslā, vai tieši pavirzīties uz ceļa vidu, lai "ātrie" var braukt pa velojoslu. Tas viss palēnina NMPD ekipāžas reaģēšanas laiku uz izsaukumu, un ir izjaucis autovadītāju ceļu došanas principu operatīvajiem dienestiem, kad agrāk autovadītāji vienkārši atbrīvoja ceļa vidu, bet šobrīd rada haosu.

"Bērnišķība un nekonsekvence – divi vārdi, ar kuriem varētu raksturot jauno satiksmes organizāciju Rīgā. Šobrīd Duntes ielā visi satiksmes dalībnieki ir neapmierināti, bet kāds ir paspēlējies ar krāsu un uzvilcis līnijas, kuras visdrīzāk būs jāpārkrāso," rezumē Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!