Ceturtdien, 10. martā, izstāžu zālē "H20 6", Rīgā, klātesot auto nozares ekspertiem un citiem interesentiem, savu ilgi gaidīto pirmizrādi Latvijā piedzīvoja jaunais "Ford Mustang".

Visā pasaulē kulta statusu iemantojusī automašīna tagad pieejama ar virkni uzlabotu dzinēju un manuālajām vai automātiskajām transmisijām, kas nodrošina "Mustang" cienīgu jaudu jebkurā no versijām.

Par īpašu gaisotni pasākuma laikā gādāja vakara vadītāji Anna Rozīte un Jānis Romanovskis, kā arī grupa "Triānas Parks". Tāpat viesi varēja ne vien paši klātienē iepazīt jauno "Mustang", bet arī aplūkot vēsturiskus "Ford Mustang' modeļus, kurus bija sarūpējis Latvijas Antīko automobiļu klubs, Amerikāņu auto klubs un "Youngtimer Rally".

"Patiess prieks, ka uz Latviju beidzot atceļojis ilgi gaidītais un leģendārais "Ford Mustang" automobilis, kas, pateicoties savam unikālajam dizainam, izcilajai veiktspējai un adekvātajai cenai, iemantojis kulta statusu visā pasaulē. Turklāt jāuzsver, ka šis modelis iezīmē arī jaunu ēru "Mustang" vēsturē – vairāk nekā 50 gadu ilgajā pastāvēšanas laikā tā ir pirmā reize, kad šis klasiskais amerikāņu automobilis pieejams pircējiem Eiropā," teic Jana Garanča, "Inchcape Motors Latvia" mārketinga vadītāja.

Jaunais "Ford Mustang" no vietas līdz 100 kilometriem stundā paātrinās mazāk nekā piecās sekundēs. Tāpat pirmo reizi modeļa vēsturē "Ford Mustang" Eiropā pieejams ar piecu litru V8 dzinēju ar 421 zirgspēka jaudu un 530 Nm griezes momentu. Tāpat pieejams ekonomiskais 2,3 litru "EcoBoost" dzinējs ar 317 zirgspēku jaudu un 432 Nm griezes momentu.

Jaunā automobiļa cena Latvijā ir, sākot no 36 800 eiro. Pasūtīt automobili un pieteikties izmēģinājuma braucieniem iespējams "Ford" autosalonā Rīgā. Tāpat "Mustang" būs apskatāms arī auto industrijas izstādē "Auto 2016", kas no 15. līdz 17. aprīlim norisināsies Ķīpsalā.

Kopš "Mustang" laišanas tirdzniecībā 1964. gadā pasaulē ir pārdoti vairāk nekā deviņi miljoni šī modeļa automobiļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!