Foto: F64
Lai aizsargātu 11. novembra krastmalā augošos kokus, Rīgas pašvaldība nelegālās auto novietošanas vietā ap sešām liepām atjaunojusi plašu koku apdobi.

"Šie ilgi cietušie koki jānosargā kā daļa no Vecrīgas ainavas. Atbrīvosim tos no automašīnu radītajiem riskiem, kā arī stiprināsim tos ar papildu barības vielām," uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis.

"Darbu gaitā noņemts vecais bruģis, ar gaisa lāpstu nopūsta neauglīgā grunts no augošo liepu saknēm un grunts vietā uzlikts auglīgs komposts 200 kvadrātmetru platībā un gandrīz pusmetra dziļumā. Atjaunotājā apdobē bojā gājušo koku vietā tika iestādīti divi jauni liepu dižstādi," informē Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu izpildītājs Edijs Pelšs.

Gaisa lāpsta darbojas, ar lielu spiedienu no koka saknēm nopūšot zemi. Šāda tehnoloģija ļauj darbu gaitā saudzēt koku saknes.

Koku aprūpi un stādīšanu, kas izmaksāja 9180 eiro bez PVN, nodrošināja Mājokļu un vides departaments, noslēdzot līgumu ar SIA "Labie koki". Savukārt Rīgas domes Satiksmes departaments nodrošināja vecā bruģa pārvietošanu un jaunu apmaļu uzstādīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!