Foto: Publicitātes attēli
Pašlaik Maskavā notiekošajā starptautiskajā autoizstādē Centrālais zinātniski pētnieciskais automobiļu un motoru institūts (NAMI) prezentējis V12 dzinēju, kas tiks uzstādīts topošajā Krievijas prezidenta limuzīnā.

6,6 litru V12 dzinējs, kas ir izstrādāts sadarbībā ar vācu autoražotāju "Porsche", ir aprīkots ar degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu un divām turbīnām. Motors attīsta 630 zirgspēku jaudu un 1470 ņūtonmetru griezes momentu, tomēr limuzīnā tā maksimālā vilkme tiks ierobežota pie 1000 Nm atzīmes.

Motors ir 935 milimetrus garš, 813 mm plats un 860 mm augsts. Krievijas zinātnieku izstrādātais V12 dzinējs bez tehniskajiem šķidrumiem sver 310 kilogramu.

Atgādinām, ka Krievijas elite nolēmusi šobrīd izmantotos "Mercedes-Benz" limuzīnus aizstāt ar pašu ražotiem spēkratiem. Attiecīgo spēkratu – prezidenta limuzīna, luksusa sedana, apvidus automobiļa un mikroautobusa – izstrādes projektu sauc "Kortežs". Šī projekta ietvaros radītos automobiļus plānots prezentēt šāgada beigās. Valsts šim nolūkam atvēlējusi 12 miljardus rubļu (164 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!