Britu raidsabiedrības BBC populārā automobiļu raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") jaunais vadītājs Kriss Evanss iesniedzis atlūgumu, ziņo "The Guardian".

Par aiziešanu no "TopGear" Evanss, kurš ir populārs radio raidījumu vadītājs, paziņojis tviterī, ierakstot: "Aizeju no "Top Gear". Centos no visa spēka, bet reizēm ar to nepietiek. Raidījuma komanda ir izcila, es viņiem novēlu visu to labāko."

Evansa aiziešanu no raidījuma apstiprinājuši arī "BBC Studios" producentu grupas pārstāvji. "Kriss atsakās no saviem pienākumiem "Top Gear" raidījumā," saka "BBC Studios" direktors Marks Linsijs. "Viņš teica, ka esot strādājis pēc labākās sirdsapziņas, lai šovs izdotos. Viņš uzskata, ka īstie cilvēki paliek, lai šo raidījumu virzītu tālāk."

"The Guardian" raksta, ka BBC veicot pārrunas ar otru raidījuma vadītāju, amerikāņu aktieri Metu Leblanku par sadarbības turpināšanu.

Kā zināms, Evanss kopā ar Leblanku sāka vadīt "TopGear" raidījumu pēc tam, kad to nesaskaņu dēļ pameta iepriekšējie vadītāji Džeremijs Klarksons, Džeimss Mejs un Ričards Hamonds, kuri izveidojuši jaunu raidījumu.

Pirmo "TopGear" sēriju ar Evansu un Leblanku reitingi sasniedza zemāko rādītāju kopš 2002. gada, taču jaunākās sērijas noskatījās jau lielāka auditorija. Šā gada pavasarī Kriss Evanss intervijā "The Guardian" izteicās, ka būtu "ļoti sarūgtināts", ja jauno raidījumu noskatīsies mazāk par 5 miljoniem skatītāju - jaunāko "Top Gear" sēriju noskatījušies 1,9 miljoni skatītāju. Raidījuma veidotāji atklāj, ka pirmās sērijas kopumā Lielbritānijā noskatījušies 30 miljoni skatītāju, bet raidīšanas tiesības pārdotas 130 pasaules teritorijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!