Šī mēneša beigās "Porsche" prezentēs modernizēto "Panamera" modeli, bet jau šobrīd autoražotājs ar to ir uzstādījis Nirburgringas trases rekordu reprezentatīvajiem (executive) spēkratiem. Tāpat atjauninātais "Panamera" šajā 20 kilometru trasē izrādījies par 13 sekundēm ātrāks nekā priekštecis.

Rekorda braucienā tika izmantots sērijveida versijai maksimāli pietuvināta modifikācija – no "veikalā" nopērkamā "Porsche Panamera" trasē izmantotais atšķīrās ar sacīkšu sēdekli autovadītājam, drošības cauruļu rāmi salonā un "Michelin Pilot Sport Cup 2" riepām. No minētajiem trim "Panamera" pircējs dīlercentrā varēs iegādāties vienīgi sportiskās "Michelin" riepas, bet tās būs par papildu samaksu.

Iepriekšējais "Porsche Panamera" Nirburgringas trase paveica septiņās minūtēs un 38,46 sekundēs. Toreiz tas tika panākts ar 550 zirgspēku jaudīgo "Turbo" modifikāciju. Savukārt modernizētā "Panamera" šo trases rezultātu uzlabojusi par veselām 13 sekundēm. Atšķirība vienīgi, ka pirms četriem gadiem tika braukts 20,6 kilometru posms, ko modernizētais modelis tagad paveica septiņās minūtēs un 25,04 sekundēs. Šoreiz tika braukts pilns Nirburgringas trases aplis, kas ir 20,8 kilometri, un rekorda rezultāts bija septiņas minūtes un 29,81 sekunde.

Līdz ar to tika pārspēts līdzšinējais "executive" automobiļu rekords, ko bija uzstādījis "Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+" (7:30.11).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!