Lai arī automobilis katru gadu veiksmīgi iziet tehnisko apskati, tas uzreiz nenozīmē, ka tas nav neglābjami sarūsējis. Kā uzskatāmu piemēru tam automehāniķis Juris demonstrē kādu 90. gadu sākuma mersedesu, kuram ir derīga tehniskā apskate, bet patiesībā automobilis ir neglābjami sarūsējis.

Pie automehāniķa Jura ieradās kāds 30 gadus veca mersedesa (W124 – rūpnīcas indekss) īpašnieks, kurš vēlējās automobilim pārmetināt sliekšņus. Tomēr autoservisā, šo automobili nedaudz pajaucot, atklājies, ka tas ir neglābjami sarūsējis un to remontēt vairs nav vērts. Kā atzīst automehāniķis Juris, šī esot retā reize, kad auto īpašnieku izdevies pārliecināt, ka sarūsējušais auto ir jānodod metāllūžņos, nevis jācenšas tam ko sametināt, jo arī pēc metināšanas tā vairs būs tikai "miskaste ar jauniem sliekšņiem".

Konkrētajam automobilim ir pilnībā "nopuvuši" sliekšņi, durvju kantes un grīda, ka jaunos sliekšņus nav pat pie kā piemetināt klāt. Un pat vietās, kur tas vizuāli it kā izskatās normāli, piemēram, riteņu arkas un grīdas vidus, kas viss nopūsts ar "grubuli", patiesībā viss metāls apakšā ir izrūsējis tā, ka ir izbakstāms vienkārši ar pirkstu. "Ja šāds auto iekļūtu kādā negadījumā, tas nevis deformētos, bet vienkārši sabirtu gabaliņos," secina Juris.

Tāpat automehāniķis Juris pamanīja, ka šo auto kādreiz "meistari" ir mēģinājuši remontēt, sliekšņus piepildot ar betonu, kas esot "klasiskais Latvijas remonts".

"Varbūt tehniskajā apskatē darbiniekiem nav atļauts ar pirkstu bakstīt rūsas pleķus," pieļāvumu par šāda automobiļa veiksmi tehniskajā apskatē pauž automehāniķis Juris, norādot, ka, pēc viņa aplēsēm, šis auto pamatīgi izrūsējis ir vismaz gadus piecus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!