Foto: Publicitātes foto

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps" par zirņu proteīna izolāta ražotnes "Asns Ingredient" attīstību Jelgavā ir parakstījusi ieguldījumu līgumu ar vienu no Eiropas uzņēmumiem, Vācijas kompāniju "Pfeifer & Langen International B.V.", informē kompāniju pārstāvji.

Uzņēmuma attīstības plāns paredz, ka "Asns Ingredient" ražotne produkcijas ražošanu sāks 2026. gada nogalē. Projekta ideja ir radusies, reaģējot uz globālajām tendencēm un izaicinājumiem. Pieaugot iedzīvotāju skaitam pasaulē, pakāpeniski sāk pietrūkt lauksaimniecībai noderīgas zemes, lai saražotu dzīvnieku izcelsmes proteīnu – olbaltumvielas.

"Ilgtspējas un veselības apsvērumu dēļ daudzi patērētāji dod priekšroku augu izcelsmes pārtikas produktiem, un pieaug pieprasījums pēc alternatīvām olbaltumvielām. Lauksaimniecības nozarei tas nozīmē meklēt efektīvākos aizvietotājus, kas atrodami augu izcelsmes produktos. Mūsu reģionam un klimatiskajiem apstākļiem kā piemērotākie olbaltumvielu kultūraugi ir atzīti zirņi, un tieši zirņu proteīna izolāts ir pieprasītākā izejviela gaļas un piena aizvietotājproduktu ražošanā," skaidro uzņēmuma pārstāvji.

"Sadarbības un investīciju līguma parakstīšana ar vienu no Eiropas pārtikas industrijas līderiem "Pfeifer & Langen" ir nozīmīgs solis projekta uzsākšanā. Šī sadarbība apliecina projekta mērogu, aktualitāti un perspektīvu. Projekts "Asns Ingredient" ir vairāk nekā tikai ražotne. Tas ir simbols mūsu kopīgajai vīzijai par inovatīvu, zaļāku un eksportspējīgāku Latviju! " ražotnes nozīmi Latvijas tautsaimniecībā uzsver "Latraps" valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks.

""Pfeifer & Langen" ir pārliecināts, ka ar kopējo ekspertīzi projekts radīs nozīmīgu pamatu augu proteīnu pieprasījuma nodrošināšanai. "Pfeifer & Langen" ir pārliecināti, ka ne tikai ilgtspējas apsvērumu dēļ, bet arī saistībā ar pieaugošo patērētāju un pārtikas rūpniecības pieprasījumu pēc alternatīviem pārtikas produktiem, no zirņiem iegūti proteīni ir pārtikas nākotne," norāda uzņēmuma pārstāvji.

Projekta rezultātā tiks radīta 71 jauna darbavieta un notiks vairāku apkalpojošo nozaru iesaiste. Prognozējams, ka izejvielas varētu piegādāt vairāk nekā 1500 zemnieku saimniecību, kas paver jaunas iespējas vietējiem lauksaimniekiem, norāda "Latraps" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!