Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Indonēzijā notiek izmeklēšana saistībā ar to, ka vietējās aviokompānijas "Batik Air" abi piloti lidojuma laikā aizmiguši, turklāt uz 28 minūtēm, vēsta BBC.

Abi darbinieki, kuri tagad uz laiku atstādināti no amata pienākumu pildīšanas, aizmiguši 25. janvāra lidojuma laikā no Sulavesi uz galvaspilsētu Džakartu.

"Airbus A320" uz īsu brīdi novirzījās no kursa, bet galu galā droši piezemējās, un neviens no 153 pasažieriem un apkalpes locekļiem nav cietis.

Apmēram pusstundu pēc pacelšanās 32 gadus vecais pilots otrajam pilotam bija licis pārņemt lidmašīnas vadību, sakot, ka viņam nepieciešams atpūsties. Saskaņā ar Transporta ministrijas ziņojumu 28 gadus vecais otrais pilots tam piekrita. Taču arī otrais pilots aizmiga. Saskaņā ar ziņojumu viņa sieva tikko bija dzemdējusi dvīnīšus, un viņš bija saguris, palīdzot bērnu aprūpē.

Džakartas gaisa satiksmes kontrole centusies sazināties ar "Batik Air" "A320" pilotiem, bet nesaņēma atbildi. Šis klusums ilga 28 minūtes, līdz vadošais pilots pamodās un saprata, ka arī otrais pilots ir iesnaudies. Viņš arī konstatēja, ka lidmašīna uz īsu brīdi bija novirzījusies no kursa. Pēc tam piloti droši nosēdināja lidmašīnu.

Medicīniskās pārbaudes pirms lidojuma liecināja, ka abi darbinieki spēs lidot. Viņu asinsspiediens un sirdsdarbība atbilda normai, un alkohola testu rezultāti bija negatīvi.

2019. gadā šīs pašas aviokompānijas lidmašīna bija spiesta veikt avārijas nosēšanos pēc tam, kad pilots zaudēja samaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!