Foto: LETA

Zivju pārstrādes uzņēmuma SIA "Karavela" līdzīpašnieks un vadītājs Andris Bite pirmdien, 11. martā, reģistrējis jaunu uzņēmumu SIA "Fishteh", informē "Lursoft Klientu portfelis".

"Lursoft" izziņas dati rāda, ka Andris Bite ir jaunā uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs, kā arī valdes amatpersona.

SIA "Fishteh" pamatkapitālu veido 2,8 tūkstoši eiro, tas reģistrēts Atlantijas ielā 15, Rīgā. "Lursoft" izpētījis, ka šobrīd šajā adresē reģistrēti 19 dažādi uzņēmumi un nevalstiskās organizācijas, tostarp Latvijas Zivrūpnieku savienība, SIA "Kaija Seafood", SIA "Karavela" u.c.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA "Karavela" apgrozījums palielinājās līdz 72,06 miljoniem eiro, kas ir par 20,35% vairāk nekā gadu iepriekš. Aizpērn palielinājās arī zivju pārstrādes uzņēmuma peļņa, tai pēc nodokļu nomaksas sasniedzot 4,96 miljonus eiro (2021. gadā – 3,56 miljoni eiro).

2022. gadā SIA "Karavela" saražoja 88 miljonus konservu kārbu, 922 tonnas kulinārijas produkcijas, kopumā savus produktus eksportējot uz 42 valstīm. 2022. gadā eksports veidoja 87% no SIA "Karavela" pārdošanas apjoma. Lielākās eksporta valstis bija Vācija, Lielbritānija, Zviedrija, Dānija un Ukraina, kas kopā veido 59% no visa realizācijas apjoma.

"Lursoft" Notikumu kalendāra dati rāda, ka šā gada 11. martā reģistrēti 39 jauni uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!