Foto: LETA

Konkurences padome (KP) atļāvusi kokapstrādes uzņēmumam SIA "Kronospan Riga" iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār Rīgas ostā strādājošo SIA "KS Terminal", "Delfi Bizness" informēja padomē.

KP nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

"Kronospan Riga" ir Latvijā reģistrēta sabiedrība, kas nodarbojas ar dažādu kokskaidu plātņu un saistītu produktu ražošanu un izplatīšanu. "Kronospan" grupā ietilpst vairāki uzņēmumi, kas savu darbību veic visā pasaulē, ierindojot to starp vadošajiem koka plātņu ražotājiem ar 39 rūpnīcām visā pasaulē.

Savukārt "KS Terminal" ir Latvijā reģistrēta sabiedrība, kas nodarbojas ar dažādu beramkravu un ģenerālkravu pārkraušanas pakalpojumu sniegšanu Rīgas Brīvostas teritorijā Krievu salā. "KS Terminal" kravu pārkraušanas pakalpojuma ietvaros tiek sniegti stividora pakalpojumi, ekspedīcijas pakalpojumi un noliktavas pakalpojumi īslaicīgai kravu uzglabāšanai.

Pēc darījuma īstenošanas "Kronospan Riga" iegūs vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār "KS Terminal".

 "Kronospan Riga" finanšu gadā, kas ilga no 2021. gada 1. oktobra līdz 2022. gada 30. septembrim, strādāja ar 300,767 miljonu eiro apgrozījumu un 66,315 miljonu eiro peļņu. "Kronospan Riga" reģistrēta 2005. gadā, un tās pamatkapitāls ir gandrīz 41 miljons eiro, liecina "Lursoft" informācija.

"Kronospan Riga" vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrētā kompānija "Kronospan Baltic Holdings LTD", bet tās patiesie labuma guvēji caur fondu "Betuva Stiftung" norādīti divi Lihtenšteinas pilsoņi, viens Bulgārijas pilsonis, viens Kipras pilsonis un viens Vācijas pilsonis.

"KS Terminal" reģistrēts 2000. gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,861 miljons eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2022. gadā bija 8,095 miljoni eiro, bet peļņa bija 532,3 tūkstoši eiro. Kompānijas īpašnieki ir Lielbritānija "Quatromax Limited" (51%) un Kipras "Naakesh Holdings Ltd" (49%). Savukārt patiesie labuma guvēji ir Aigars Ķimenis, Evelīna Ķimene un Kipras pilsonis Ravšans Usmanovs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!